Η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τον «Καρυοθραύστη

Η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα παρουσιάζοντας το εμβληματικό και αγαπημένο έργο μικρών και μεγάλων, «Ο Καρυοθραύστης», του ρώσου συνθέτη Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.

Το δίπρακτο μπαλέτο συνετέθη από τον Τσαϊκόφσκι το 1892, και είναι βασισμένο στη διασκευή του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των Ποντικών», του Ε. Χόφμαν, από τον Αλέξανδρο Δουμά. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο «Μαρίνσκι» της Αγίας Πετρούπολης, τις 18 Δεκεμβρίου του 1892. Από τότε, έχουν δοθεί αναρίθμητες παραστάσεις σε όλον τον κόσμο, ενώ διάσημοι χορευτές, όπως οι Ρούντολφ Νουρέγιεφ και Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, έχουν χορογραφήσει τον «Καρυοθραύστη».

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια γερμανική πόλη, την παραμονή των Χριστουγέννων. «Ο Καρυοθραύστης» είναι το δώρο που ο νονός της μικρής Κλάρας, ο Ντροσελμάγιερ, της χαρίζει για τα Χριστούγεννα. Είναι ένας ξύλινος κινούμενος στρατιώτης. Η γιορτή τελειώνει, και η Κλάρα κοιμίζει τον καρυοθραύστη. Τα μεσάνυκτα, η Κλάρα αποκοιμιέται και μεταφέρεται σε έναν μαγικό, ονειρικό κόσμο όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν. Ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει κι αυτός, γίνεται πρίγκιπας, και ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι με την Κλάρα, μέχρι το επόμενο πρωί, Χριστούγεννα πλέον, που η μικρή Κλάρα ξυπνάει αγκαλιά με το δώρο του νονού της.

Το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων θα παρουσιαστεί από τη Μπαντίνα της Φιλαρμονικής μας, σε μορφή μουσικού παραμυθιού, για αφηγητή, ηθοποιούς, χορευτές και μπάντα. Μια ακόμη πρωτοποριακή παραγωγή της Φιλαρμονικής, μια συναυλία με επίκεντρο τα παιδιά, στην οποία η τεχνολογία θα δέσει αρμονικά με τη μουσική, τον χορό και την αφήγηση.

Σας περιμένουμε να γιορτάσετε μαζί μας και να ταξιδέψουμε όλοι για λίγο στον υπέροχο ονειρικό κόσμο του «Καρυοθραύστη».

Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, τις 8.30 το βράδυ.

Είσοδος: Πλατεία-Θεωρεία: 10,00€, Εξώστης 5,00€

Πώληση εισιτηρίων την ημέρα της παράστασης στην είσοδο του θεάτρου 1-2 ώρες πριν.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…