Το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων σε μια μοναδική συναυλία, παρουσιάζει μουσικές του μεσοπολέμου την Πέμπτη 3 Μαϊου 2018 και ώρα 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ

- Kurt Weill: Κουαρτέτο εγχόρδων, έργο 8
- Maurice Ravel: Τραγούδια της Μαδαγασκάρης, για μεσόφωνο, φλάουτο, τσέλο και πιάνο
- Νίκος Σκαλκώτας: Ντουέτο για βιολί και βιόλα, ΑΚ 45
- Paul Hindemith: Κουιντέτο για κλαρινέτο, έργο 30, πρώτη εκδοχή (1923)

Αγγελική Καθαρίου μέτζο σοπράνο

ΣΥΝΟΛΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΟΝΙΩΝ

Το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων ξεκίνησε την καλλιτεχνική πορεία του στην Κέρκυρα, ως η συνέχεια του Εαρινού Φεστιβάλ των Παξών, το οποίο ιδρύθηκε το 1986, με πρωτοβουλία του Άγγλου φίλου των Παξών John Cough.
Από το 2004 σε συνεργασία με τη Διεθνή Ακαδημία του Ensemble Modern της Φρανκφούρτης (IEMA), μια από τις παγκοσμίως πιο αναγνωρισμένες Ακαδημίες Σύγχρονης Μουσικής, το Σύνολο προετοιμάζει και παρουσιάζει προγράμματα σύγχρονης μουσικής σε καταξιωμένους χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Τα μουσικά προγράμματα που προετοιμάζονται και παρουσιάζονται στην Κέρκυρα εμφανίζονται και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Ίδρυμα Κακογιάννη,
καθώς και στο Ωδείο Αθηνών. Το ευέλικτο αυτό σύνολο σύγχρονης μουσικής απαρτίζεται από καταξιωμένους μουσικούς που έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο ως σολίστ όσο και ως μέλη συνόλων και ορχηστρών.
Επιπλέον, το Σύνολο προσφέρει την ευκαιρία ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε Έλληνες ταλαντούχους μουσικούς να μελετήσουν σε βάθος τη μουσική του 20ού και 21ου αιώνα, να τελειοποιήσουν τις ερμηνευτικές του τεχνικές και να συμμετάσχουν σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…