Φιλανθρωπική έκθεση χαρακτικής «Έλληνες χαράκτες» στην αίθουσα τέχνης «Θ. Στάμος» Λευκάδας

Το Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Λευκαδίων σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Χαρακτικής «Κ. Μαλάμος» του Δήμου Ζίτσας διοργανώνουν την φιλανθρωπική έκθεση χαρακτικής «'Έλληνες χαράκτες»,  με έργα είκοσι σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων χαρακτών. Η έκθεση, που είναι αφιερωμένη στην μνήμη του εξαίρετου καλλιτέχνη Γρηγόρη Κότσαρη,  θα γίνει στην αίθουσα Τέχνης “Θεόδωρος Στάμος” από 3  έως 14 Φεβρουαρίου 2020.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παυλόπουλος στο προλογικό του σημείωμα «η τέχνη της χάραξης και της εκτύπωσης βοηθάει στη δημοκρατική διάδοση των εικόνων και των μηνυμάτων τους και η συγκεκριμένη προσπάθεια έχει να επιδείξει πολλαπλές εικαστικές τάσεις, ενώ φέρνει τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες κοντά στο κοινό, σε σχέση ελεύθερης και άμεσης (επι)κοινωνίας».

Όλα τα έσοδα θα στηρίξουν το παράρτημα Ηπείρου της «Κιβωτού του Κόσμου». Οι πωλήσεις σε συμβολικές τιμές θα γίνονται με κατάθεση ποσού στο λογαριασμό τραπέζης της «Κιβωτού».

Συμμετέχουν: Αλεξοπούλου  Ιωάννα, Αννιτσάκης Οδυσσέας, Ανούση-Ηλία Ρένα, Βρακάς  Ιωάννης, Γκαλτέμης Χριστόδουλος, Δεσεκόπουλος  Νίκος, Κάπρου Ελένη, Κεφαλληνός Γιώργος,  Κολιός  Ιωάννης,  Κορομηλά-Γριμάλδη Ράνια, Κότσαρης Μιχάλης,  Κουμαντάκη Δήμητρα, Κώτσιου Ντίνα, Μενδρινού Άννα,  Ξενάκη Μαριάννα, Πετροπούλου -Δημητράκη  Δήμητρα, Ροδοπούλου  Ιωάννα,  Σαϊτη  Χαρά, Σκλαβενίτης Δημήτρης.

 

«Έλληνες χαράκτες»

3-14 Φεβρουαρίου 2020

Αίθουσα τέχνης «Θ. Στάμος»/ πλατεία Μαρκά

Ώρες επισκέψεως: 10.00-13.00 και 18.00-20.00

Εγκαίνια: Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19.00

 

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…