πριν από 6 χρόνια

Συλλεκτική έκδοση της «Οδύσσειας» του Νίκου Καζαντάκη σε Κυριακάτικη εφημερίδα

To myEptanisa μέσα στο πλαίσιο της φιλοξενίας του με θέματα που αφορούν τον επτανησιακό πολιτισμό σε κάθε μορφή και έκφανσή του, προτείνει τη συλλεκτική έκδοση των δύο σκληρόδετων τόμων από το αριστούργημα του οικουμενικού λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη, που συνεχίζει την Οδύσσεια του Ομήρου, και κυκλοφορεί (1ος τόμος) αυτή την Κυριακή 9/9/2018 από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". 


Η αριστουργηματική “Οδύσσεια” του Νίκου Καζαντζάκη, ένα πρωτότυπο, μεγαλειώδες κείμενο που εμπνέεται από το ομώνυμο έπος του Ομήρου και ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια του, συνιστά την ιδανική σύνδεση του αρχαίου με τον σύγχρονο πολιτισμό. Πρόκειται για ένα αθησαύριστο έργο, γεμάτο μεγάλες ιδέες και νεολογισμούς, ισάξιο της ομηρικής δημιουργίας που αφηγείται τις περιπέτειες και τα ταξίδια του περίφημου ήρωα αφότου επέστρεψε στην Ιθάκη μέχρι το θάνατο του στον Νότιο Παγωμένο Ωκεανό.

Αυτό το αριστούργημα που μεταφράστηκε και εξυμνήθηκε στο εξωτερικό -δώρο του Καζαντζάκη στον παγκόσμιο πολιτισμό- είναι από αυτή την Κυριακή στο “Πρώτο Θέμα”.

 

Πηγή: protothema.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…