πριν από 6 χρόνια

Το Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Καναδά εντάσσει στο πρόγραμμά του τα αρχαία της Κεφαλονιάς

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Εταιρίας Μελετών Προϊσταορικής Κεφαλονιάς, στα πλαίσια της συνεργασίας της Ε.Μ.Π.Κ για την δρομολόγηση των προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Simon Fraser στο νησί της Κεφαλληνίας, ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η επίσκεψη κλιμακίου της Έδρας των Ελληνικών Σπουδών του SFU που έχει αναλάβει την ευθύνη για την οργάνωση των πολιτιστικών του προγραμμάτων για τα επόμενα χρόνια.

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε ενήλικες πολίτες του Καναδά που έχουν τελειώσει το Πανεπιστήμιο και που θα ήθελαν να επισκεφτούν σημαντικούς πολιτιστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.
Από τον επόμενο χρόνο το Πανεπιστήμιο με πρωτοβουλία του Δ/τη της Έδρας των Ελληνικών Σπουδών καθηγητή Δρ. Ανδρέα Γερολυμάτο προτίθεται να εντάξει και τα νησιά του Ιονίου στο πρόγραμμα αυτό προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν τις διακοπές τους εδώ αρκετοί Καναδοί πολίτες που μέσω διαλέξεων και επισκέψεων σε σημαντικούς αρχαιολογικούς τόπους και μουσεία θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή και να γνωρίσουν καλύτερα τον Ελληνικό πολιτισμό.
Για τα προγράμματα αυτά ενημερώθηκε ο νέος Έφορος Αρχαιοτήτων κύριος Γρηγορακάκης Γρηγόριος ο οποίος υποσχέθηκε κάθε βοήθεια για την επιτυχία τους όπως και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή κύριος Γεράσιμος Βεργωτής ο οποίος έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα για την ανάπτυξη στα νησιά μας πολιτιστικών – εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Η φιλοξενία της αποστολής του Πανεπιστημίου SFU στην Κεφαλονιά καθώς και τα έξοδα διαμονής τους ήταν μια δωρεάν προσφορά των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Apostolata resort του κυρίου Δημήτρη Ξυδιά, Asteris Hotel της κυρίας Πόπης Κουρκουμέλη και Κώστα Ζαπάντη και Mouikis Hotel του κυρίου Θανάση Μουίκη, τους οποίους και ευχαριστεί θερμά η Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας. 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…