Προϊόντα

Ήρθαν οι μέρες εκείνες που όλο το χρόνο περιμένουμε ώστε να βρεθούμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα και να νιώσουμε τη ζεστασιά και την θαλπωρή των ημερών.

Τι καλύτερο για τις φθινοπωρινές μέρες, καθώς τελειώνει ο τρύγος κι αρχίζουν οι εργασίες της ζύμωσης, από ένα βιβλίο για τα κρασιά της Ελλάδας; Μια περιοδεία σε όλη την επικράτεια, όπου συναντάς ιστορίες απ’ τον καιρό του Μίνωα για κρασιά μυθικά σαν αυτά που πότισε ο Οδυσσέας τον Πολύφημο, τι καλύτερο από ένα ταξίδι σε τόπους με ποικιλίες ξακουστές για αιώνες και σοδειές καινούργιες με ονόματα μαγικά, Κέρινο, Ηλιαστό, Κρασί της πέτρας, Σαββατιανό, Αυγουστιάτης,, Δάκρυ του Πεύκου, Σάμος ανθεμίς, Μαλβαζίας, Ερατεινές Ευχές, ερυθρή Λημνιώνα, Τινακτορώγος, Ασπρολίθι, Αμέθυστος λευκός, Αγιωργίτικο, Σταυρωτό, Μαύρο Καλαβρυτινό, Αγιορείτικο Άβατον, Αθύρι…

Η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ αναβάλλει το πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο τριήμερο αφιέρωμα στο κουμ κουάτ, λόγω έκτακτων επισκευών στο κτήριο που επρόκειτο να φιλοξενηθεί, με την παρακάτω ανακοίνωση:

Η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, στο πλαίσιο της θεματικής σειράς «Θησαυροί των Επτανήσων» διοργανώνει τριήμερο αφιέρωμα για το μικρό δέντρο της οικογένειας Rutaceae που ευδοκιμεί στην Κέρκυρα με τίτλο «Κουμ κουάτ – το χρυσό πορτοκάλι της Κέρκυρας» από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στο κτήριο Icomos (Λ. Πειραιώς 73, Αθήνα).

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο  εκπροσωπούμενο από τον οικονομικό επόπτη του Επιμελητήριου  κο Σπύρο Σιμάτη παρεβρέθηκε στην Έκθεση Τοπικών Προϊόντων, στο 19ο Mercatino del Gusto (Αγορά των Γεύσεων)  στην περιοχή Μάλιε στο Λέτσε της Ιταλίας, αφιερωμένη στο θέμα της ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών.

Η «σοδειά» ετησίως από το χαβιάρι του κέφαλου που «λατρεύει» τη λιμνοθάλασσα Κορισσίων, κυμαίνεται περίπου στα 100-150 κιλά αυγοτάραχου.

Έκθεση “ΟινοΖαντε 2018” για οινόφιλους και επαγγελματίες στις εγκαταστάσεις της Ζαφείρης Α.Ε., την Παρασκεύη 30 Μαρτίου 2018, 14:00 – 21:00.

Στις 15 Μαρτίου, ο σεφ Νικόλαος Πουλμέντης, με υπερηφάνεια αν και με αρκετή αγωνία, ανοίγει τις πόρτες του Ακρωτηρίου, του νέου του εστιατόριου στην Αστόρια, μαγειρεύοντας πιάτα που κανονικά δεν υπάρχουν σε ένα τυπικό ελληνικό μενού και σερβίροντας κρασιά που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Συγκομιδής Κερκυραϊκού Κούμ Κουάτ 2018 που διοργανώθηκε από την Lazaris Distillery & Artisan Sweets τον Ιανουάριο 2018, στις εγκαταστάσεις της.

Με μουσική και πρωτότυπα εδέσματα τοπικών μαγείρων με προιόντα Lazaris Θα μας υποδεχθούν αυτή τη Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα για τη «Γιορτή Συγκομιδής Κερκυραικού Κουμκουάτ 2018».

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…