πριν από 7 χρόνια

Γιορτή Μαύρης Σταφίδας με αναπαράσταση του λιχνίσματος τση σταφίδας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρακινάδου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακινάδου, διοργανώνει στην πλατεία του Σαρακινάδου, το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 και ώρα 9:00 μ.μ για 17η χρονιά τη «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ».


Μια γιορτή που φέρνει στο σήμερα τον παραδοσιακό τρόπο λιχνίσματος της σταφίδας, που σαν προϊόν εξακολουθεί να συνεισφέρει σημαντικά στην τοπική αγροτική οικονομία.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παρουσίαση χορών, σκοπών και τραγουδιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπου τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακινάδου με τη συνοδεία του μουσικού σχήματος «Πεντάηχον», καθώς και ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου Δράμας υπό τους ήχους της δραμινής λύρας και του νταχαρέ, θα μας ταξιδέψουν στη δημοτική παράδοση του κάθε τόπου.


Πρόγραμμα εκδήλωσης:
• Αναπαράσταση λιχνίσματος σταφίδας.
• Παρουσίαση δημοτικών χορών από:
Ζάκυνθο, Μέγαρα, Πελοπόννησο, Δράμα, Τζια (Κέα), Νάξο και Πάρο.
• Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με χορούς και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα, υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος «Πεντάηχον».


Συμμετέχουν:
Τα χορευτικά τμήματα του Π.Σ. Σαρακινάδου.
Το μουσικό σχήμα «Πεντάηχον».
Ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου Δράμας.

Είσοδος ελεύθερ με ΔΩΡΕΑΝ κρασί για όλους!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…