ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Ολοκληρώθηκε o Αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας «ΜΑΡΙΝΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ»

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε o Αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας «ΜΑΡΙΝΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ» που διοργάνωσε ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ το διήμερο 12 & 13/10/24.

Ο αγώνας γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη που υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας. Ο νεαρός λιμενικός έπεσε νεκρός εν ώρα καθήκοντος το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του 1997, από τις σφαίρες Αλβανού κακοποιού, μετά από συμπλοκή τους στη θαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας, όταν σκάφος του Λιμενικού καταδίωκε ταχύπλοο αλβανικής συμμορίας.

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 12 σκάφη, (2 από Ζάκυνθο, 1 από Ιθάκη, 2 από Ιωάννινα, και 7 από Λευκάδα), που μπόρεσαν να βρεθούν στην Λευκάδα.

Ο αίολος παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις βοήθησε ώστε να διεξαχθούν και οι δύο ιστιοδρομίες. Το Σάββατο η ιστιοδρομία: Εκκίνηση Λυγιά Λευκάδας – καβατζάρισμα Νησάκι Αι Νικόλα – Τερματισμός Βαθύ Μεγανησίου διεξήχθη με ευνοϊκό Μαΐστρο και  δευτερόπριμα όλα τα σκάφη τερμάτισαν σε πολύ σύντομο χρόνο. Την Κυριακή επικράτησε ασθενής Ανατολικός-Νότιοανατολικός και η ιστιοδρομία πραγματοποιήθηκε με επιβράχυνση (Εκκίνηση Βαθύ Μεγανησίου – Τερματισμός Λυγιά) και ήταν πιο αργή. Όλα τα σκάφη τερμάτισαν και τα πληρώματα αναχώρησαν ικανοποιημένα με την διεξαγωγή του αγώνα, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον επόμενο χρόνο.

Τα τρία πρώτα σκάφη στην κατηγορία ORC ανήκουν στον Όμιλό μας:

1ο Σκάφος ΟΚΥROI II με κυβερνήτη τον Πάνο Δαμιανή

2ο Σκάφος KORONI II του Ν.Ο.Λ. με κυβερνήτη τον Κώστα Μπουρδάρα και

3ο Σκάφος MILKY SEAS με κυβερνήτη τον Στάθη Καββαδά.

Στην κατηγορία Cruiser κούπα για το σκάφος FOXTROT με κυβερνήτη τον Γιώργο Κοκκίνη.

 Την απονομή των επάθλων τίμησε με την παρουσία του από το Λενινικό Σώμα Λευκάδας ο κος Σκεπετάρης Πέτρος.

Να ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνδρομής τους:

Ø  Το Δήμο Μεγανησίου για την παραχώρηση του λεωφορείου για τις μετακινήσεις μας και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Μαρίνου Ζαμπάτη.

Ø  Την Οδυσσέας Μαρίνα Μεγανησίου για τον ελλιμενισμό των σκαφών

Ø  Την επιτροπή του αγώνα (με τον ακούραστο και πάντα προσφέροντα Θανάση Αγγελή) που φρόντισε για την άψογη διεξαγωγή του αγώνα.

Τέλος πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα συμμετέχοντα σκάφη και τα πληρώματά τους και ιδιαίτερα εκείνα που ταξίδευσαν από μακριά για να μας τιμήσουν με τη συμμετοχή τους.

 

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…