Πανελλαδική Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece 2018» στις 29 Απριλίου 2018

Στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η Ταυτόχρονη Πανελλαδική Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece 2018» υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου σε όλη την Ελλάδα.

 

Αγαπητοί αναγνώστες,

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με την Πανελλήνια Εκστρατεία «Let’s do it Greece – Γίνε η αλλαγή που περιμένεις».

Στόχος της εκστρατείας είναι να ενωθεί η Ελλάδα στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας, η οποία οργανώνεται και συντονίζεται αποκλειστικά από εθελοντές, ως επί το πλείστων νέα παιδιά που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο.

Φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά δήμοι, φορείς, ομάδες εθελοντών, σχολεία και ενεργοί πολίτες θα συντονιστούν μέσα σε μία ημέρα, σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας δράσεις εθελοντισμού με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ημέρα διεξαγωγής της δράσης για το 2018, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Μία ημέρα γεμάτη χαμόγελα, ενθουσιασμό και ελπίδα, με εθελοντές να φροντίζουν και να ομορφαίνουν πλατείες, πάρκα, γειτονιές, ποτάμια, παραλίες, λίμνες, βυθούς, βουνά, δάση, και μαθητές να περιποιούνται το χώρο των σχολείων τους, καλλιεργώντας περιβαλλοντική συνείδηση σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε σχολεία ολόκληρης της χώρας, στη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού "Let's do it Greece 2018", που θα διεξαχθεί από τις 23 - 27 Απριλίου, με κορύφωση των δράσεων την Κυριακή 29 Απριλίου.

Τα τελευταία έξι χρόνια, η εκστρατεία μεγαλώνει με ταχύτατους ρυθμούς. Η συμμετοχή στη δράση του 2017 ξεπέρασε το 1% του πληθυσμού της Ελλάδας, με περισσότερους από 109.000 εθελοντές και 3.500 φορείς συγκεντρώνοντας πάνω από 530 τόνους απορριμμάτων σε 1.500 σημεία δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Το μήνυμα του εθελοντισμού έφτασε ακόμα πιο μακριά, αγγίζοντας περισσότερους από 945.000 μοναδικούς χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα.

Η φετινή συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές πανελλαδικά. Η φετινή θεματική είναι “Νεολαία και Εθελοντισμός”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι συμμετοχές Δήμων, Συλλόγων, Φορέων, Πανεπιστημίων και ενεργών πολιτών ανά την Ελλάδα αυξάνονται καθημερινά και οι περιβαλλοντικές τους ομάδες ετοιμάζονται για δράσεις εθελοντισμού την Κυριακή 29 Απριλίου. Οι φοιτητές και οι νέοι σε όλη την Ελλάδα παίρνουν πρωτοβουλία και συνεισφέρουν, ο καθένας με τον τρόπο του και από την περιοχή του, σε μια μεγάλη, θετική αλλαγή στην ελληνική κοινωνία.

Κάθε πολίτης ή ομάδα πολιτών μπορεί να συμβάλλει υποστηρίζοντας τους τοπικούς φορείς και τις εθελοντικές ομάδες που ήδη έχουν εκπονήσει σχέδιο δράσης έτοιμο προς υλοποίηση ή οργανώνοντας μία ή περισσότερες δράσεις, εντός ή εκτός σχολής.

H ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ στηρίζει την πανελλαδική εκστρατεία και σας καλεί να λάβετε μέρος στη δράση την Κυριακή 29 Απριλίου δηλώνοντας συμμετοχή στο www.letsdoitgreece.org, και οργανώνοντας τη δική σας δράση ή ενισχύοντας κάποια από τις οργανωμένες δράσεις στην περιοχή σας.

Στην ιστοσελίδα θα βρείτε και αναλυτικές πληροφορίες, προτεινόμενα σχέδια δράσης και υποστηρικτικό υλικό.

Πιστεύουμε ότι μαζί, και με τη συμβολή όλων των ενεργών πολιτών της πατρίδας μας, θα καταφέρουμε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα και να φέρουμε μία μεγάλη, θετική αλλαγή στην ελληνική κοινωνία!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…