Σελίδα 1 από 4

Περιβάλλον

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη, επισκέφτηκε τo Επιμελητήριο Λευκάδας στις 4 Απριλίου 2024 ο διδάκτωρ Θαλάσσιας Βιολογίας, πρώην διευθυντής Ερευνών στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών(ΕΛ.ΚΕ.Θ.E) και νυν επιστημονικός υπεύθυνος του Τεχνοβλαστού A.R.I.A., Δρ. Κώστας Ντούνας με σκοπό την παρουσίαση δυνατότητων ανάπτυξης καταδυτικών  πάρκων στη Λευκάδα.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η γη των Κυθήρων μετατράπηκε σε έναν τόπο βιώσιμης γεωργίας, ενισχύοντας τους παραγωγούς ελαιολάδου και προσελκύοντας νέους και δυναμικούς ανθρώπους. Ο λόγος για το «Terra Kytheria», ένα πρόγραμμα βιώσιμης γεωργίας και πιστοποίησης που ενίσχυσε τους ελαιοπαραγωγούς, προώθησε υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο και στήριξε τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στα αγροκτήματα.

Η Επιτροπή Μικρών Νήσων της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας με τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ της Ένωσης μας, εκφράζει την αντίθεση της στην εγκατάσταση θαλάσσιου αιολικού πάρκου στα Διαπόντια Νησιά του Νομού Κέρκυρας.

 

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ληξουρίου σε συνεργασία με το Ιόνιον Ενυδρείο Δήμου Ληξουρίου και το Γεωπάρκο Κεφαλληνίας & Ιθάκης σας καλούν όλους, μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουμε την βιοποικιλότητα και την γεωλογία της Παλικής. Αυτό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου του 2022 με μια εκδρομή– ξενάγηση ,η οποία θα έχει σημείο συνάντησης το Ιόνιον Ενυδρείο Ληξουρίου και ώρα 9.30π.μ.. Στο παρακάτω πίνακα σας παρουσιάζουμε το ενδεικτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, αναφέρθηκε στο νησί των Κυθήρων, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Rural Pact. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε τη σημασία που έχει η υποστήριξη καινοτόμων και έξυπνων δράσεων, όπως η γεωργία ακριβείας και η πιστοποίηση, η οποία πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο στο νησί στο πλαίσιο του προγράμματος Terra Kytheria.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τονΎπαι περασμένο Μαϊο η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ‘’Δασικές πυρκαγιές – μέτρα Πυρασφάλειας, Πρόληψη – ενημέρωση – συμμετοχή  - αντιμετώπιση’’,  που διοργανώθηκε από την Διοίκηση Π.Υ. Ν. Κέρκυρας – Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Παξών.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), ο Δήμος Λευκάδας διοργάνωσε τον Παλλευκάδιο Εθελοντικό Καθαρισμό.

Τις Κυριακές του Ιουνίου, από τις 10:00 έως τις 12:00 έρχεται στο Μουσείο Καποδίστρια η “Βασίλισσα των Πεταλούδων της Κέρκυρας” για να γνωρίσει στους μικρούς μας φίλους τις πεταλούδες του νησιού και του κήπου του Μουσείου.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης και ορίστηκαν οι ημερομηνίες δημοπράτησης του έργου: «Αποκατάσταση κρηπιδωμάτων ιχθυοτροφείου (Αυλαίμων)», με προϋπολογισμό 212.000,00€, και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της ΣΑΕ 022.

Το πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης των Κυθήρων ‘Kythera Trails’ απέσπασε την κορυφαία διάκριση platinum στα βραβεία-θεσμό του ελληνικού τουρισμού ‘Tourism Awards 2022’, σε όλη την ενότητα ‘Sustainability’ (‘Αειφορία’).

Σελίδα 1 από 4

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…