Σελίδα 1 από 4

Εκκλησία

Ο κυπριακής καταγωγής Άγιος Σπυρίδων, είναι σημαντική προσωπικότητα της Χριστιανοσύνης, ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την πόλη και το νησί της Κέρκυρας, της οποίας είναι προστάτης Άγιος. Είναι, επίσης, πολιούχος Άγιος του Πειραιά. Η μνήμη του εορτάζεται στις 12 Δεκεμβρίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και στις 14 Δεκεμβρίου από την Καθολική.

Ο Άγιος Γεράσιμος ο Νοταράς είναι άγιος της ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και γνωστός ως πολιούχος άγιος της Κεφαλονιάς. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Κορινθίας το 1506.

Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Ζακύνθου διοργανώνουν πανηγυρική συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής των ιεροψαλτών της Ζακύνθου την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 20:00 μ.μ. στο Νέο Δημοτικό Θέατρο στα πλαίσια του εορτασμού των 400 ετών από την κοίμηση του Πολιούχου Αγίου Διονυσίου.

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών, Μνήμης του Προστάτου της νήσου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, 11-13 Δεκεμβρίου 2022

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2021 | 5.30 – 9.00 “Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εορτής Θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος 11ης Αυγούστου” – Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος.

Η Ιερά Μητρόπολις Λευκάδας & Ιθάκης ανακοίνωσε τον  Πανηγυρικό Εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης, που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος στις 13 Ιουνίου 2022. 

Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν στον Πόρο Κεφαλονιάς απόψε την αναβίωση εθίμου της Αναλήψεως, μετά από πολλές δεκαετίες απουσίας, όπου οι κάτοικοι και καταστηματάρχες έστρωσαν λουλουδοπέταλα στις αυλές και τα πεζοδρόμιά τους για τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων που έφυγαν! 

Η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ληξουρίου και το Ίδρυμα «Άρτος Ζωής» σας καλούν στη διαδικτυακή ομιλία της επίκουρης καθηγήτριας του ΑΠΘ κ. Τασούλας Μαρκομιχελάκη, με θέμα τις διδαχές του Ηλία Μηνιάτη για τη Μεγάλη Εβδομάδα, το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, στις 19:00, στον σύνδεσμο: https://authgr.zoom.us/j/99172105809 (meetingpasscode: 409384)

Η Τρίτη μεγάλη γιορτή του Δωδεκαημέρου είναι τα Θεοφάνεια ή τα Φώτα, που μαζί με την ημέρα του Αγιασμού και του Άη-Γιάννη δημιουργούν ένα τριήμερο γιορτής των νερών. Ας δούμε πως γιόρταζαν την γιορτή της ορθοδοξίας στην Κεφαλονιά με την ευχή το 2022 να έχουμε επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας και να γιορτάσουμε την μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας με ανοικτές τις εκκλησίες και τα σπίτια μας!

Σελίδα 1 από 4

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…