Στο φως ερωτικές επιστολές του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου σε ανακαίνιση ξενοδοχείου

Τον Φεβρουάριο, οι εργάτες που ανακαινίζουν το Esplanade Hotel στο Scarborough, μια πόλη κατά μήκος της βόρειας ακτής της Αγγλίας, ξηλώνοντας το πάτωμα, έπεσαν επάνω σε ένα θησαυρό από την εποχή του Β’ παγκοσμίου Πολέμου.

 

Κρυμμένα κάτω από τις σανίδες ήταν μικρά προσωπικά αντικείμενα, ένα πακέτο τσιγάρων, ένα σωληνάριο οδοντόκρεμας και ένα πακέτο με ερωτικές επιστολές που αντάλλαξε ένα ζευγάρι από το 1941 έως το 1944. 

Η Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία του Σκάρμπορο (SHAC) που μετέγραψε τις επιστολές εκτιμά ότι πρόκειται για την αλληλογραφία ανάμεσα σε μια γυναίκα και τον εραστή της που ήταν Βρετανός στρατιώτης εγκατεστημένος στο ξενοδοχείο.

Στις επιστολές το ζευγάρι εκφράζει τη μοναξιά του αλλά περιγράφει και καθημερινές λεπτομέρειες της ζωής τους. «Όπου κι αν πας, αγάπη μου, μην ξεχνάς ποτέ ότι σ 'αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη γη» γράφει ο ένας στον άλλο. Τα τα ποντίκια και ο χρόνος έχουν φθείρει τις επιστολές και τους φακέλους και μόνο ένα γράμμα «Μ» είναι ευδιάκριτο αλλά βρέθηκε μια διεύθυνση που την αναφέρει η γυναίκα σε περίπτωση που το γράμμα επιστραφεί. 50 Dellburn Street στο Motherwell, Lanarkshire.

Οι ειδικοί εικάζουν πήραν ένα email, στο οποίο αναφερόταν ότι οι κάτοικοι του συγκεκριμένου σπιτιού είχαν ένα γιο στη RAF που σκοτώθηκε το 1943 σε ηλικία 19 ετών. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για επιστολές που είχε ανταλλάξει με το κορίτσι του.

Σύμφωνα με το BBC News, πολλές στρατιωτικές μονάδες έμειναν στο Esplanade κατά τη διάρκεια του πολέμου, για να ξεκουραστούν ανάμεσα σε πολεμικές αποστολές.

«Τα γράμματα είναι εξαιρετικά υποβλητικά, ένας θησαυρός που φέρνει σε πρώτο πλάνο τα προσωπικά συναισθήματα των ανθρώπων που βίωσαν τα τραύματα που προκλήθηκαν από τον πόλεμο», έγραψαν στη σελίδα τους οι ερευνητές του Σκάρμπορο.

 

 Πηγή: lifo.gr

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…