πριν από 4 μήνες

Μεγανήσι

Αυτό το πάντα δεν υπάρχει ποτέ. Μπορεί πάρα πολύ γρήγορα να ανατρέξει κάποιος στην φύση και στα φυσικά τοπία και θα δει ότι όντως αυτό το σταθερό πάντα δεν υπάρχει.

Τίποτα δεν µένει πάντα το ίδιο.

Μόνο όταν το πάντα αναπνέει και ζει στο µέρος του µυαλού µας. Εκεί µπορούµε ο καθένας και η καθεμία να φυλάει όσα πάντα θέλει. Στην ζωή όμως το πάντα δεν υπάρχει και αυτό είναι το λογικό.

Όλα αλλάζουν.
Όλα εξελίσσονται.
Όλα µεταµορφώνονται.
Όλα προχωράνε.

Αυτό λέγεται ζωή!

ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γυρνάµε στα µέρη που µεγαλώσαµε και πολλά από αυτά έχουν αλλάξει. Κάποια θυμίζουν πολύ τα παλιά γιατί υπάρχει µηδαµινή παρέμβαση αλλά ακόμη και αυτά έχουν κάπως αλλάξει, απλά ελάχιστα. Κάποια άλλα έχουν εξελιχθεί και κάποια αλλά προσπαθούν να µεταµορφωθούν. Κάτι τέτοιο µπορεί κάνεις πολύ εύκολα να το καταλάβει συγκρίνοτας δυο φωτογραφίες από το ίδιο τοπίο του τότε και του τώρα.

«Ωραίες οι αλλαγές»  θα πει κάποιος.
Κάποιος άλλος θα φωνάξει «ναι αλλά το παλιό έχει την δική του θέση στο χρόνο».
Κάποιος άλλος θα µελαγχολήσει γιατί έχει ήδη κάνει την επιλογή του.
Κάποιος άλλος θα αναρωτηθεί άλλο η εξέλιξη και άλλο η ολική µεταµόρφωση.

ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΕΔΩ

Το νησί αλλάζει, αλλάζουν τα κτίσματα, αλλάζουν οι παραλίες, αλλάζουν τα τοπία, αλλάζουν οι άνθρωποι. Αυτό που γίνεται όμως είναι τόσο παρεμβατικό για το µέρος που αρχίζει και µεταµορφώνεται σε ένα περιβάλλον που σιγά σιγά δεν θα χωράει πολλά είδη.

Για να θέλεις να µεταµορφώσεις κάτι σημαίνει ότι δεν σ’ αρέσει τίποτα, θέλεις να το αποκόψεις από το παλιό και να φτιάξεις κάτι καινούργιο. Δεν σε νοιάζει να κρατήσεις τίποτα που να σου θυμίζει πως ήταν ένα φυσικό τοπίο.

Ας απαντήσουµε λοιπόν, εάν αποφασίσουµε να γυρίσουµε σελίδα στο Μεγανήσι τι θα ακολουθήσει µετά. Πως θα είναι το περιβάλλον, η αµµουδιά, το δέντρο, το χωράφι, πώς θα είναι η γιαγιά Ελένη, ο Κώστας, η Μαρία.

Ας απαντήσουµε λοιπόν πως θέλουμε το Μεγανήσι και µετά ας αναρωτηθούμε γιατί γίνονται όλα αυτά.

 

Ο κάθε τόπος δείχνει τα αντανακλαστικά του σε οτιδήποτε και αν γίνεται. Ακόμη και αν επιλεχθεί από την κοινωνία η απάθεια είναι µια επιλογή µε τα ανάλογα αποτελέσματα. Όπως κάθε επιλογή και κάθε απόφαση

 

Πηγή: aromalefakadas.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…