Ανάληψη καθηκόντων της νέας Πρυτανικής Αρχής του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ανάληψη καθηκόντων της νέας Πρυτανικής Αρχής του Ιονίου Πανεπιστημίου Την 1η Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η επίσημη ανάληψη καθηκόντων του νέου Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Ανδρέα Φλώρου, καθώς και των Αντιπρυτάνεων κ.κ. Ηλία Γιαρένη (Αναπλ. Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας), Ευστάθιου Μακρή (Αναπλ. Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών), Χριστίνας Μπάνου (Αναπλ. Καθηγήτριας του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας) και Χριστίνας Μπενέκη (Αναπλ. Καθηγήτριας του Τμήματος Τουρισμού).

Η θητεία της νέας Πρυτανικής αρχής του Ιδρύματος είναι τετραετής. Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων, αλλά και της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, η νέα Πρυτανική αρχή του Ιονίου Πανεπιστημίου απέστειλε το παρακάτω μήνυμα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος:

Αγαπητά μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου,

Βρισκόμαστε στην απαρχή μιας νέας ακαδημαϊκής χρονιάς με ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλά και προοπτικές. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του συνόλου των μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο δράσης με αναπτυξιακό και καινοτόμο χαρακτήρα, προσανατολισμένο στην εξωστρέφεια, στην ενίσχυση της ποιότητας των σπουδών και της έρευνας και στη βελτίωση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας. Ένα σχέδιο, το οποίο διαμορφώθηκε μέσα από εκτενή διαλογική διαδικασία με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Πανεπιστημίου μας, θέτοντας στο επίκεντρο της δράσης τη θέσπιση διαδικασιών σε εκπαιδευτικό, ερευνητικό και διοικητικό επίπεδο. Παράλληλα, εστιάζουμε στην καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας, με βασικά στοιχεία της, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη συνεργατικότητα και τη χωρίς αποκλεισμούς συμμετοχή.

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά φέρει αυξημένες προκλήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η προστασία της υγείας των εργαζομένων και των φοιτητών του Ιδρύματος συνιστά θεμελιώδες μέλημα και για τον λόγο αυτό, η πλήρης συμμόρφωση με τις οδηγίες και τα θεσμικώς οριζόμενα από την πολιτεία μέτρα, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ενέργεια. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε, σε ένα αβέβαιο και μεταβλητό υγειονομικό περιβάλλον, η εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα του Ιδρύματος να συνεχιστεί χωρίς εκπτώσεις στην εκπαιδευτική ποιότητα.

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι, αγαπητοί φοιτητές και αγαπητές φοιτήτριες,

Η προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του Ιδρύματός μας δεν μπορεί παρά να είναι συλλογική. Η πλήρης προσήλωση και αφοσίωση της νέας Πρυτανικής Αρχής στο όραμα μίας καινούργιας ακαδημαϊκής εποχής, αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας του, για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, είναι δηλωμένη και δεδομένη.

Ευχόμαστε σε όλους και όλες εσάς καλή, γόνιμη και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά, με υγεία και πρόοδο.

Ανδρέας Φλώρος, Πρύτανης

Ηλίας Γιαρένης, Αντιπρύτανης

Ευστάθιος Μακρής, Αντιπρύτανης

Χριστίνα Μπάνου, Αντιπρύτανης

Χριστίνα Μπενέκη, Αντιπρύτανης

 

Πηγή: corfuland.gr

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…