Προκήρυξη βραβείου από το Κέντρο Μελετών Ιονίου στη μνήμη του Γιώργου Αλισανδράτου

Το Κέντρο Μελετών Ιονίου (Κ.Μ.Ι.) προκηρύσσει ΒΡΑΒΕΙΟ στη μνήμη του διαπρεπούς φιλολόγου και μελετητή της επτανησιακής λογοτεχνικής παραγωγής Γιώργου Αλισανδράτου (1915-2004). Το βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ, το οποίο αθλοθετείται από την κυρία Τασία Γ. Αλισανδράτου, ιδρυτικό μέλος του Κ.Μ.Ι.

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μελέτες γραμμένες από νέους επιστήμονες (όριο ηλικίας μέχρι 45 ετών), οι οποίες αναφέρονται σε θέματα φιλολογίας, κριτικής της λογοτεχνίας, γλωσσολογίας και ιστορίας και που αφορούν στην περιοχή του Ιονίου (Επτάνησα, Σχέσεις Ιονίου με την ηπειρωτική Ελλάδα, την Ιταλία και τη Σικελία) κατά τη νεότερη και σύγχρονη περίοδο (17ος-20ός αι.).

Τα έργα γραμμένα στην ελληνική ή στην ιταλική γλώσσα πρέπει να είναι πρωτότυπα, αδημοσίευτα και να έχουν έκταση όχι μικρότερη από 120 σελίδες Α4 (περίπου 40.000 λέξεις το λιγότερο μαζί με τη βιβλιογραφία).

Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το πόνημά τους σε ψηφιακή μορφή (pdf) μαζί με εκτύπωση και θα τη συνοδεύουν με πλήρες βιογραφικό σημείωμα μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2020, στη διεύθυνση: Κυρία Λυδία Γιαννοπούλου, οδός Σιβύλλης 1, Πολιτεία, 146 71 Κηφισιά (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Τα έργα θα κριθούν από επιτροπή ειδικών που θα ορισθεί από το Δ. Σ. του Κ.Μ.Ι. Η απονομή του βραβείου θα γίνει τον Μάιο του 2020. Το Κ.Μ.Ι. επιφυλάσσεται να προβεί στην έκδοση του έργου στη σειρά των δημοσιευμάτων του.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…