πριν από 2 χρόνια

Το «Ένα Σάββατο ένα Παραμύθι», γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

Με αγάπη από το Ένα Σάββατο, Ένα Παραμύθι, το μάθημα το αφιερωμένο στην γιορτή της Πατρίδας αλλά και στην ιστορία του τόπου μας! Πολλά χαιρετίσματα σε όλους!

Γιορτάζει η πατρίδα μας, η χώρα μας, η Ελλάδα. Το γιορτάσαμε και εμείς στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα Σάββατο ένα Παραμύθι».
Στην Κέρκυρα, οι παππούδες μας έζησαν μεγάλες καταστροφές της πόλης μας κατά τη διάρκεια του πολέμου. Καταστράφηκαν από την φωτιά των βομβαρδισμών όμορφα κτήρια. Το κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου, η Δημόσια Βιβλιοθήκη αλλά και μία όμορφη συνοικία η Εβραϊκή. Ο ζωγράφος Νίκος Ζερβός τη ζωγράφισε όπως ήταν στον πόλεμο. Αφού μιλήσαμε για την πόλη μας στην περίοδο του πολέμου, επισκεφθήκαμε το έργο του Νίκου Ζερβού που βρίσκεται στην μόνιμη έκθεση της Πινακοθήκης. Συντροφιά με δύο έργα του ζωγράφου Τζίνου Δημητράτου (ο πόλεμος του 40) οι μικροί καλλιτέχνες αποτύπωσαν τις σκέψεις τους στο χαρτί με ζωγραφιές.


Χρόνια Πολλά!!!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…