Συνεργασία 1ου Γυμνασίου Κέρκυρας με ΔΗ.ΚΕ.Ι.ΒΙ. Κέρκυρας για 3D εκτύπωση παραγωγής μέσων ατομικής προστασίας

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκης Κέρκυρας - Corfu Tech Lab σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας αξιοποίησαν την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης για την παραγωγή μέσων ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης και στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το όλο εγχείρημα εντάχθηκε στην πανεθνική πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας "Hellas COVID-19 3D Printing Supplies". Τυπώθηκαν 60 προστατευτικές υγειονομικές ασπίδες τηρώντας τα πρότυπα και τις προβλεπόμενες προδιαγραφές όπως έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας. Το υλικό συσκευάστηκε και εστάλη στο Υπουργείο Υγείας, για να κατανεμηθεί, αναλόγως των αναγκών, σε νοσοκομεία της χώρας. Στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας ήταν η κοινωνική συνεισφορά, μέσω της εξωστρέφειας, θεωρώντας πως, σε περιόδους εκτάκτων αναγκών, η συνεργασία αποτελεί ακόμη πιο επιτακτική ανάγκη και μπορεί να αποδώσει καρπούς ωφέλιμους σε πολλαπλά επίπεδα.

Η ΔΗ.ΚΕ.Ι.ΒΙ. Κέρκυρας ευχαριστεί θερμά τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου, κ. Παρασκευή Κουρή, και τον Υποδιευθυντή, κ. Γεώργιο Κεφαλλωνίτη, για την αγαστή συνεργασία.

Σχετικό υλικό διατίθεται στους συνδέσμους:

Πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ

 

Πηγή: corfuland.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…