Σελίδα 1 από 4

Υγεία Πρόνοια

Την προσεχή Κυριακή 14/5/2023 και ώρα 5 το απόγευμα, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου θα πραγματοποιηθεί μια σπουδαία ποδοσφαιρική εκδήλωση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου ο Δήμος Λευκάδας ανήμερα της 4ης Φεβρουαρίου θα φωτίσει συμβολικά την ξύλινη γέφυρα στην είσοδο του νησιού με κόκκινο χρώμα δηλώνοντας έτσι συμπαράσταση  σε όσους νοσούν.

Η εθελοντική ομάδα Δίψακος διοργανώνει ενημέρωση για την Πρόληψη Καρδιολογικών Νοσημάτων που προκαλεί ο Σακχαρώδης Διαβήτης το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 & ώρα 10:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παξών.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα AIDS σηματοδοτεί 40 χρόνια από την πρώτη αναφορά της νόσου. Ενώ η επιστήμη έχει κάνει άλματα στην καταστολή του ιού HIV, εξακολουθεί να υπάρχει ένα στίγμα, που εμποδίζει την κοινωνία μας να προχωρήσει. Ο υπεύθυνος Ενδυνάμωσης & Διασύνδεσης του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» μιλάει για την ψυχολογική διάσταση του να ζεις με τον HIV και σκιαγραφεί την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα.
Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την πρώτη επίσημη διάγνωση HIV. Τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες, μέσα στις οποίες η επιστήμη πέτυχε μεγάλες νίκες απέναντι στον ιό.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι επιδημίες δεν είναι καινούργιες στο ανθρώπινο είδος, είναι απλά καινούργιες σ’ εμάς…» λέει ο ελληνοαμερικανός κοινωνιολόγος και γιατρός, καθηγητής κοινωνικών και φυσικών επιστημών στο Yale των ΗΠΑ Νικόλας Χρηστάκης. Ο ίδιος ρωτήθηκε συχνά στο πρόσφατο παρελθόν πότε κρίνει ότι θα τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού και έδωσε τις απαντήσεις του, αλλά στη χώρα μας, τις περισσότερες φορές αποδόθηκαν λάθος.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αφιερώνει άρθρο στον σχεδιασμό που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, με στόχο να μπορέσει να καταστεί χώρα «ελεύθερη από τον κορωνοϊό».

Διαδικτυακή Ημερίδα του online πολιτιστικού περιοδικού της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας www.myptanisa.gr, για την εμφάνιση και την αντιμετώπιση των επιδημικών φαινομένων στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία των νησιών του Ιονίου Πελάγους.

Την τηλεημερίδα με θέμα «Eπιδημίες και σημαντικοί γιατροί των Επτανήσων» διοργανώνει το πολιτιστικό περιοδικό της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας (ΕΕΕ) myeptanisa, την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:00.

Η Φιλαρμονική Κυνοπιαστών στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς το συνάνθρωπο, διοργανώνει την ετήσια εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος που διατηρεί, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 ώρα 18.00 μ.μ. στο κτίριο της Φιλαρμονικής.

Ο Σύλλογος αιμοδοτών Κυθήρων -Αντικυθήρων διοργανώνει και καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν στις 22 & 23 Αυγούστου, για να καταθέσουν την προσφορά τους στην αιμοδοσία. 

Σελίδα 1 από 4

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…