Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Κερκυραϊκού τουρισμού ανοίγει αυλαία στα μέσα Νοεμβρίου 2017

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον κερκυραϊκό τουρισμό προγραμματίζει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό να γίνει το τριήμερο 17, 18 & 19 Νοεμβρίου. Το Συνέδριο θα απασχολήσουν οκτώ θεματικές ενότητες που προέρχονται από την εμπειρία των φορέων, τον προβληματισμό για τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουριστικού ρεύματος και το βαθμό διάχυσης των εσόδων.

Επίσης στο συνέδριο θα τεθούν τα καινούργια φαινόμενα που διαφαίνονται σε εμβληματικούς προορισμούς της Μεσογείου όπως τη Βαρκελώνη και τη Βενετία, τα φαινόμενα overtourism και τις αντιδράσεις των πόλεων αυτών, όπως και οι σύγχρονες μέθοδοι κρατήσεων όπως Airbnb, UBER και άλλα.
Σύμφωνα με το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Γιώργο Κατσαίτη, ιδιοκτήτη και διευθυντή της εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, σήμερα διαφαίνεται η ανάγκη – περισσότερο από ποτέ – να συνομιλούν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, όπως για παράδειγμα η τοπική αυτοδιοίκηση και η FRAPORT τουλάχιστον σε επίπεδο αλληλοπληροφόρησης.
Οι υπόλοιπες ενότητες αφορούν στο Χωροταξικό, τη φέρουσα ικανότητα και τις τουριστικές ζώνες. Το ζήτημα της εργασίας και της εκπαίδευσης/κατάρτισης. Τη βιωσιμότητα των πολύ μικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν και την συντριπτική πλειονότητα στην Κέρκυρα. Καλά παραδείγματα στην Ευρώπη για την συγκρότηση Φορέα τουρισμού. Πολιτισμό – τουρισμό. Προσκυνηματικό τουρισμό. Τοπική παραγωγή και τουρισμό. Την ψηφιακή, διαδικτυακή εικόνα του προορισμού και τις νέες τεχνολογίες και εφαρμογές.
Στη διάθεση του συνεδρίου τίθεται και η καινούργια ψηφιακή πλατφόρμα του Επιμελητηρίου ώστε να γίνει δυνατή η virtual εξέλιξή του σε διαρκές forum ενώ προτάθηκε και η αποδοχή πρότασης συνεργασίας με εξειδικευμένη ομάδα δημοσιογράφων για την υποστήριξη του περιεχομένου έτσι ώστε η πληροφορία να φτάνει και στη μικρότερη κερκυραϊκή επιχείρηση.
Όσον αφορά στη χρηματοδότηση της δράσης εξετάζεται η προγραμματική συνεργασία θεσμών της τοπικής Διοίκησης με τα Επιμελητήρια και τους φορείς, με πρωτοβουλία του Δήμου.
Στην σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής συμμετείχαν ο δήμαρχος, εκπρόσωποι της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου, του ΟΛΚΕ, των κερκυραϊκών δομών και των τριών Επιμελητηρίων, Εμπορικού, Οικονομικού και ΤΕΕ, του ΕΟΤ, της Ένωσης Ξενοδοχείων, της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων, των τουριστικών πρακτόρων (AOCTA), του Εμπορικού συλλόγου, του Γραφείου του ΣΕΤΕ, της Επιστημονικής Εταιρείας Τουρισμού.

Το Συνέδριο Κερκυραϊκού Τουρισμού - Corfu Turism αειForum, είναι μια από κοινού πρωτοβουλία του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Επιστημονικής Εταιρίας Τουρισμού Κέρκυρας, του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ionian Inspires και των Εκδόσεων “Ενημέρωση”. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Κέρκυρας και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των ακόλουθων φορέων: 
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Παράρτημα Κέρκυρας, 
Εφορεία Αρχαιοτήτων, 
Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας, 
Ένωση Ξενοδόχων, 
Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων, 
Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων, 
Σύνδεσμος Ναυτιλιακών Πρακτόρων,
Ένωση Διευθυντών Ξενοδοχείων, 
Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας, 
Εμπορικός Σύλλογος, 
Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, 
Σωματείο Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, 
Λέσχη Αρχιμαγείρων,
Κερκυραϊκός Γ.Σ., 
Ν.Α.Ο.Κ.


Το Forum θα είναι η πρώτη, μετά από πολλά χρόνια, ανοιχτή διαδικασία προβληματισμού, διαλόγου και εξαγωγής συμπερασμάτων σχετικά με την πορεία και το μέλλον του Τουρισμού τόσο στην Κέρκυρα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Φιλοδοξεί να αποτελέσει την απαρχή μιας διαρκούς ανοιχτής συζήτησης. Να μετατραπεί σε “εκκλησία του (τουριστικού) Δήμου” για την οικονομία και το μέλλον του τόπου. Η διοργάνωση του θα συντονίζεται και θα ελέγχεται από Οργανωτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται απ’ όλους τους Φορείς.
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα κατά το τριήμερο από 17 έως 19 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας και σε χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 
21:00. Welcome reception

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 
10:00 – 14:00. Συνεδρίαση
14:00 – 15:00. Coffee Break – Light Lunch
15:00 – 20:00. Συνεδρίαση 
21:00. Δείπνο

Κυριακή 19 Νοεμβρίου
10:00 - 12:00. Αποτελέσματα συνεδρίου. 
Χαιρετισμοί επισήμων. 
Τοποθετήσεις φορέων. 
Ανακοινώσεις.
12:00 - 13:30. Συναυλία από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
13:30 - 17:00. Επίσκεψη έκπληξη και κυριακάτικο τραπέζι στο χωριό

 

Πηγή:evensi.gr/altercorfu.com

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…