πριν από 5 μήνες

Περιήγηση στο Ενετικό Κάστρο του Αγίου Νικολάου στο Γάιο Παξών

Το Δ.Σ. του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Οι φίλοι των Παξών» οργανώνουν περιήγηση για την καλοκαιρινή περίοδο του 2019 στο νησί και το Ενετικό κάστρο του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Γάιου την Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 10:00 -12:00.

 

Σημείο συνάντησης:
09:45 στον Γάιο μπροστά από το μπαρ Libretto στο λιμάνι, στην γωνία της πλατείας Γαίου αριστερά βλέποντας την θάλασσα.

Συμμετοχή:
8 € για τους Φίλους των Παξών, 13 € για τους επισκέπτες

Κρατήσεις:
Χριστόφορος Μπόικος: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & 69 73 01 36 99

Κρυμμένα πίσω από πεύκα φυτεμένα τη δεκαετία του '30 βρίσκονται τα καλοδιατηρημένα τείχη και οι στέρνες του 15ου αιώνα του Ενετικού κάστρου που φυλούσε την είσοδο στο λιμάνι του Γάιου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα ανακαλύψουμε τις διάφορες κτηριακές εγκαταστάσεις του κάστρου και θα συζητήσουμε επί της ιστορίας του υπό την κατοχή των Ενετών, των Γάλλων και τελικώς των Βρετανών που το χρησιμοποιούσαν μέχρι την εκχώρησή του στο βασίλειο της Ελλάδας το 1864. Αν το επιτρέψει ο διαθέσιμός μας χρόνος θα επισκεφτούμε επίσης το υπό ανακαίνιση παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στη δυτική είσοδο του λιμανιού.

Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική, Γαλλική κι Ελληνική γλώσσα από τον ιστορικό των Παξών και πρώην δήμαρχο Σπύρο Μπογδάνο και τον ιστορικό τέχνης Χριστόφορο Μπόικο.

Απαραίτητη άνετη ένδυση και παπούτσια περιπάτου. 

Ο παλιός ανεμόμυλος έξω από το φρούριο

Η Βρετανική πύλη όπως φαίνεται από το εσωτερικό του φρουρίου

Η Ενετική στέρνα στο εσωτερικό του φρουρίου

Η Βρετανική στέρνα με την παλιά σιδερένια αντλία νερού

Εγκαταλελειμμένο Βρετανικό κανόνι στα τείχη

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…