πριν από ένα χρόνο

1η ημερίδα «Αειφορία & Εναλλακτικός Τουρισμός», στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ζακύνθου, προσκαλεί στην 1η διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Αειφορία και Εναλλακτικός Τουρισμός», η οποία θα διεξαχθεί στο νησί μας την Δευτέρα 23 Απριλίου, από τις 11πμ στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ζακύνθου και φιλοδοξεί να είναι η αρχή μιας σειράς δραστηριοτήτων για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, μέσω της ενσωμάτωσης και πιστοποίησης των επιχειρήσεων σε δράσεις που στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

Το myEptanisa προτείνει:

Αειφορία και Εναλλακτικός Τουρισμός
ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Στόχος του βιβλίου είναι να συμβάλει στη στρατηγική ανάπτυξης του Εναλλακτικού Τουρισμού, έτσι ώστε η χώρα μας να μπορεί να ικανοποιεί την ανάγκη πολλών τουριστών να ξεφύγουν από τις καθιερωμένες διακοπές και να συνδέσουν την επίσκεψή τους με την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, καθώς και με τη ζωή στη φύση, την περιήγηση, τις πολιτιστικές δραστηριότητες και την εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτής της αλλαγής, πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του ντόπιου κοινωνικού συνόλου.

Κινούμενο σε αυτούς τους δύο άξονες και συνδυάζοντας τη διεθνή επιστημονική τεκμηρίωση με την ελληνική πραγματικότητα, το βιβλίο πραγματεύεται θέματα όπως:

- Αειφορία και αειφορικά πρότυπα τουριστικής ανάπτυξης
- Bασικές αρχές, χαρακτηριστικά, μορφές και επιπτώσεις του εναλλακτικού τουρισμού στο περιβάλλον, στην επιχείρηση, στις τοπικές κοινωνίες
- Τουρισμός ειδικών ενδιαφερόντων
- Οικοτουρισμός, αγροτουρισμός, ορεινός τουρισμός και πολιτιστικός τουρισμός
- Επιχειρηματικότητα και κρατική παρέμβαση στον εναλλακτικό τουρισμό.

Απευθύνεται σε δημόσιους φορείς και απασχολούμενος με τον εναλλακτικό τουρισμό, καταθέτοντας χρήσιμα συμπεράσματα Τουριστικής Πολιτικής για μια δυναμική και ορθολογικότερη προσέγγιση του Τουρισμού.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…