Τελετή απονομών του λογοτεχνικού περιοδικού "Κέφαλος - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς"

Το λογοτεχνικό Περιοδικό ΚΕΦΑΛΟΣ έχει βραβευτεί από το Υπουργείο πολισμού ως ένα απο τα σημαντικότερα 15 λογοτεχνικά περιοδικά που κυκλοφορούν τον 21ο αιώνα.

 

Στην τελετή απονομών των διαγωνισμών του λογοτεχνικού περιοδικού "Κέφαλος - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς"βρέθηκαν πάνω από 500 άτομα

τα οποία κατέκλυσαν τον ιστορικό χώρο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. 

Την τελετή απονομής τίμησαν με την παρουσία τους η Χορωδία του Δήμου Γαλατσίου, ο μεγάλος έλληνας ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο Πρόεδρος

της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Κώστας Καρούσος, η Πρόεδρος του τμήματος Αθήνας της Αμφικτιονίας Ελληνισμού Καίτη Κουμανίδου, η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών Καίτη Μπατάλια, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Γιάννης Φιλιππάκης, ο Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Κεφαλλήνων Λογοτεχνών Σπύρος Λυκούδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας Δημήτρης Πολλάτος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Συλλόγων Αττικής Γιώργος Μιχαλάτος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλονιτών και Ιθακησίων Καλλιθέας Βασίλης Φλαμπουράρης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη τα οποία απέδωσε η χορωδία του δήμου Γαλατσίου γεμίζοντας τα παρευρισκόμενους με έντονα συναισθήματα. Στη συνέχεια ο κος Πλόυταρχος Πάστρας εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού "Κέφαλος" ανέβηκε στο βήμα και αφού ευχαρίστησε τους επισήμους, την κριτική επιτροπή, τους διαγωνιζόμενους και τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε εν συντομία στις προγραμματισμένες δράσεις για το 2020, στις οποίες ενδεικτικά συγκαταλέγονται έκδοση ημερολογίου 2020 με έργα από λογοτέχνες, ποιητές, φωτογράφους, ζωγράφους και λογοτεχνικοί διαγωνισμοί σε διάφορες κατηγορίες .

 

Μετά το πέρας της παρουσίασης των προγραμματισμένων δράσεων ξεκίνησαν οι απονομές των βραβείων λογοτεχνίας. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας απεύθυνε χαιρετισμό και μετέφερε τα συγχαρητήρια του ΔΣ της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας στον εκδότη κο Πλούταρχο Πάστρα, στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, στους λογοτέχνες και απένειμε κάποια βραβεία, ενδεικτικά απένειμε τα βραβεία "Ανδρέας Λασκαράτος". Επίσης Βραβεία απένειμαν και έκαναν σύντομο χαιρετισμό οι Πρόεδρος του τμήματος Αθήνας της Αμφικτιονίας Ελληνισμού Καίτη Κουμανίδου, η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών Καίτη Μπατάλια,ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Γιάννης Φιλιππάκης, ο Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Κεφαλλήνων Λογοτεχνών Σπύρος Λυκούδης,ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Συλλόγων Αττικής Γιώργος Μιχαλάτος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλονιτών και Ιθακησίων Καλλιθέας Βασίλης Φλαμπουράρης.

Εμβόλιμα της τελετής παρουσιάστηκαν αφιερώματα για τον Κωνσταντίνο Καβάφη από την εκπαιδευτικό και λογοτέχνιδα Νίκη Σκουτέρη και για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη από τη Διδάκτορα Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Υποψήφια Μεταδιδάκτορα Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Λογοτέχνιδα Σοφία Σκλείδα.

Ο κος Πλούταρχος Πάστρας έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό την εκδήλωση - βραβεύσεις δίνοντας υπόσχεση ότι θα συνεχίσει το έργο του Λογοτεχνικού περιοδικού Κέφαλος με απόλυτη αφοσίωση στην ποιότητα και την ανάδειξη του πνευματικού έργου των δημιουργών συνδράμοντας κατά το μέγιστο δυνατό στον Πολιτισμό της πατρίδας μας.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Διευθύντρια κα Ελένη Κονοφάου, η αρχισυντάκτρια κα Λυγερή Βικάτου και η συντακτική ομάδα του πολιτιστικού περιοδικού myEptanisa της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας εργάζονται αφιλοκερδώς για τη λειτουργία το,υ με επίκεντρο τα Επτάνησα και τις δράσεις των  επτανησίων σε παγκόσμια κλίμακα και ενημερώνουν ότι μπορείτε να αποστέλνετε δελτία τύπου, ανακοινώσεις, άρθρα κ.α. μέσω μηνυμάτων στις σελίδες που διατηρεί το περιοδικό στο διαδίκτυο (fb, twitter, pinterest, instagram) καθώς και μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι δημοσιεύσεις ακολουθούν την πολιτική της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας για προβολή, διάδοση και διατήρηση του επτανησιακού πολιτισμού σε κάθε μορφή και έκφανσή του μέσα από τον αθλητισμό, τη γαστρονομία, τα γράμματα, την επιστήμη, την ιστορία, τις τέχνες, τον τουρισμό και κάθε μέσο, πρόταση ή βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση ενισχύει τους σκοπούς της. Οι δημοσιεύσεις ακολουθούν τον κανονισμό του περιοδικού, σύμφωνα με τον οποίο αναρτούνται εκτός από τα νέα των Επτανήσων και άλλα παγκόσμιου ή πανελλήνιου ενδιαφέροντος, αποκλείοντας κείμενα με πολιτικό ή κομματικό περιεχόμενο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…