Η Ζακυνθινή αντιπροσωπεία της «Giostra di Ζante» γιορτάζει τη νίκη της στη Σουλμόνα της Ιταλίας

Η Giostra Di Zante γιορτάζει την νίκη της στην Ευρωπαϊκή Γκιόστρα 2018, που διεξήχθη στη Σουλμόνα της Ιταλίας, στα γραφεία της στην Πλαζ ΕΟΤ, την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, στις 21:00.

Μετά από 12 χρόνια συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Γκιόστρα στην πόλη Σουλμόνα της Ιταλίας, στους φετινούς αγώνες νικήτρια αναδείχθηκε η Ζακυνθινή αντιπροσωπεία της «Giostra di Ζante». Μετά από μια μακρά νύχτα αγώνα, το Palio (Λάβαρο) το κέρδισε η Ζάκυνθος, φιλοξενούμενη της Porta Japasseri και της Anversa degli Abruzzi.

Σε ένα κατάμεστο στάδιο το λάβαρο σηκώθηκε ψηλά στον ουρανό και ο κόσμος χειροκροτούσε καθώς τα τύμπανα της ομάδας που φιλοξενούσε την αντιπροσωπεία της «Giostra di Ζante» χτυπούσαν σε νικητήριους ρυθμούς. Το έπαθλο η ομάδα το παρέλαβε από την Δήμαρχο της πόλης και από τον πρόεδρο της Γκιόστρας Cavalleresca di Sulmona. Όλοι μαζί υπό τον ήχο των τυμπάνων όλων των ομάδων διέσχισαν το ιστορικό κέντρο της πόλης στη νικητήρια πομπή με κατάληξη στην έδρα της Porta Japasseri, συνεχίζοντας εκεί το γλέντι μέχρι το πρωί.
Η «Γκιόστρα» ανέδειξε και πάλι τη Ζάκυνθο, αναβιώνοντας στιγμές σημαντικές από την πολύμορφη ιστορία του. Για μια ακόμα φορά έγινε ο πρεσβευτής του πολιτισμού του και αποτέλεσε την πιο καλή διαφήμιση για τον τουρισμό του.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…