Διάλεξη του Λευκαδίτη αρχιτέκτονα με θέμα «Η Σχεδία του Οδυσσέα»

Ο Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»έχει την τιμή και την χαρά να μας προσκαλέσει το Σάββατο, 19 Μαίου 2018 και ώρα 19.00 μ.μ στην Αίθουσα Αγοράς Αργύρη στην διάλεξη του εκλεκτού Λευκαδίτη Αρχιτέκτονα,κ.Μάριου Σίδερη με θέμα: Η Σχεδία του Οδυσσέα.

Ο Μάριος Σίδερης έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην μελέτη του Ομήρου.

Η διάλεξή του αυτή , αφορά στην αναπαράσταση και προσέγγιση της Σχεδίας του Οδυσσέα μέσω των αναφορών στο έπος, με ανάλυση αστρονομικών και ναυπηγικών δεδομένων, αλλά και κανόνων ναυσιπλοΐας.

Προλογίζει: η Αρχιτέκτων- Συγγραφέας : κ. Χαρά Παπαδάτου – Γιαννοπούλου

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο Λευκαδίτης Αρχιτέκτονας,κ.Μάριος Σίδερης εσπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο όπου ευτύχισε να έχει μεγάλους Καθηγητές , όπως τους αείμνηστους δασκάλους Π. Μιχελή, Α. Ορλάνδο, Δ. Πικιώνη και Ν. Χατζηκυριάκο – Γκίκα.

Ταυτόχρονα εξασκούσε πάντοτε και τη μεγάλη του αγάπη, τη ζωγραφική. Επί μεγάλο χρονικό διάστημα χρημάτισε μέλος της Ορχήστρας Εγχόρδων της Καλλιτεχνικής Εταιρίας Επιστημόνων.Ο Μάριος Σίδερης έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην μελέτη του Ομήρου.

Η έρευνά του επικεντρώθηκε κυρίως στην αναζήτηση της Ομηρικής Ιθάκης. Η διάλεξή του αυτή, αφορά στην αναπαράσταση και προσέγγιση της σχεδίας του Οδυσσέα μέσω των αναφορών στο έπος, με ανάλυση αστρονομικών, ναυπηγικών δεδομένων αλλά και κανόνων ναυσιπλοΐας.

Αίθουσα Αγοράς Αργύρη 19 Μαίου 2018 ώρα 18.00 μ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…