Συζήτηση με θέμα την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στα Κύθηρα

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα" σας προσκαλούν σε ενημέρωση -συζήτηση για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του έργου: "Καινοτόμα Δράση για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στα Κύθηρα, με την κινητοποίηση και σε συνεργασία με τον πληθυσμό, πιλοτι΄κα σε τρείς οικισμούς", που χρηματοδοτείται από το Πράσινο ταμείο του ΥΠΕΝ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο της Χώρας. Εννοείται ότι θα έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για την πανδημία.

Θέλουμε να ξέρετε ότι η παρουσία σας είναι απολύτως απαραίτητη, γιατί η ενημέρωση θα αφορά σε πολύ σημαντικές παραμέτρους της πρόληψης των πυρκαγιών σε όλο το νησί, με ιδιαίτερη έμφαση στους 3 οικισμούς: Καψάλι-Χώρα, Μυλοπόταμο, Καραβά-Γερακάρι. Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε και οι κίνδυνοιι ελλοχεύουν. Καλόν θα είναι να ξέρουμε τι μέτρα προστασίας μπορούμε και πρέπει να λάβουμε.

Σας περιμένουμε όλους για πολύ δημιουργική και χρήσιμη συζήτηση!

Για την ΕΕΠΦ
Αλέξια Νικηφοράκη
Γεν.Γραμματέας

Για το ΙΜΔΟ
Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλος
Κύριος Ερευνητής ΙΜΔΟ

 

Πηγή: tsirigo.blogspot.com

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…