Τα μονοπάτια των Κυθήρων αποκτούν νέα ταυτότητα

Το δίκτυο μονοπατιών των Κυθήρων άλλαξε όνομα και λογότυπο, μπαίνοντας σε μια νέα φάση δυναμικότερης προβολής του βιώσιμου τουρισμού στο νησί μας. Είναι προϊόν μιας μακράς και παραγωγικής διαδικασίας, κατά την οποία εξετάστηκαν διαφορετικές κατευθύνσεις, ζητώντας τη συμμετοχή και άλλων ειδικών του χώρου, όπως τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Δικτύου Μονοπατιών, Galeo Saintz.

 

Το δίκτυο μετονομάστηκε σε «Kythera Trails – Μονοπάτια Κυθήρων» από «Kythera Hiking». Με αυτόν τον τρόπο δίνεται έμφαση στα μονοπάτια (trails), που φιλοξενούν διάφορες δραστηριότητες (όπως ορεινό τρέξιμο, βόλτα-περπάτημα κτλ) – όχι μόνο την πεζοπορία (hiking). Εξάλλου, ένας από τους στόχους μας είναι η αποκατάσταση των παραδοσιακών μας μονοπατιών.

Επίσης, άλλαξε το σχέδιο του λογότυπου. Είναι εμπνευσμένο από το κοχύλι που συμβολίζει την ανάδυση των Κυθήρων από τη θάλασσα. Το σήμα αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την γεωλογία, τη μυθολογία και τις θάλασσες του νησιού μας – ένα διαμάντι ανάμεσα στα τρία πελάγη. Η διπλή σπείρα, το κοχύλι, το κύμα, είναι σχέδια λιτά που εντυπώνονται εύκολα στο μυαλό μας και μας εμπνέουν να έχουμε μια βαθύτερη επαφή με τον τόπο αυτό.

Μετά από ανάλυση των αγορών-στόχων, προσαρμόσαμε τη νέα ταυτότητα σε τρεις διαφορετικές γλώσσες: αγγλική (βασική), ελληνική και γαλλική. Τέλος, αναπτύξαμε το λογότυπο για όλες τις εφαρμογές όπως έντυπα, διαδίκτυο κ.ά.

Αυτό είναι το πρώτο κοινωφελές τουριστικό brand των Κυθήρων και αναπτύχθηκε από την Paths of Greece σε συνεργασία με την ομάδα του Kythera Trails και τους τοπικούς φορείς που υποστηρίζουν το πρόγραμμα μονοπατιών. Αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση μιας εκτενούς δέσμης δράσεων μάρκετινγκ για τα μονοπάτια του νησιού μας. Επόμενες δράσεις συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ολοκλήρωση νέας ιστοσελίδας και την ανάπτυξη εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Όποτε αναφέρεστε στα μονοπάτια των Κυθήρων, μπορείτε να χρησιμοποιείτε πλέον το σήμα του Kythera Trails και να συνδέεστε στην επίσημη ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του προγράμματος Facebook / Instagram / Web

More Info & Links
Το Kythera Trails είναι το επίσημο δίκτυο μονοπατιών των Κυθήρων, με 13 διαδρομές συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων. Το όραμά μας είναι να διασώσουμε και να εμπλουτίσουμε την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας.

Kythera Trails: Facebook / Instagram / Web

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται και υλοποιείται από το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.) σε συνεργασία με το Δήμο Κυθήρων & Αντικυθήρων, την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων, και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA).

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…