Προβολή ντοκιμαντέρ και ανοικτή συνάντηση διαλόγου με τίτλο «Πλαστικός κόσμος», στο Αργοστόλι

Το Κίνημα Ενσυνείδητης Κατανάλωσης, η Πολιτιστική Εστία Κεφαλονιάς και η Plastic Free Greece σας προσκαλούν σε μία ανοικτή συνάντηση διαλόγου με τίτλο «Πλαστικός κόσμος», στο Β΄Λύκειο Αργοστολίου «Παναγιώτης Βεργωτής», τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη και ώρα 7.00 μ.μ..

 

Σε συνέχεια της προβολής του «Πλαστικού ωκεανού» που πραγματοποιήσαμε τον περασμένο Φλεβάρη, επανερχόμαστε με μία νέα προβολή, που και αυτή έχει ως κεντρικό ζήτημα το τεράστιο πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης, αλλά αυτήν τη φορά εστιάζει σε έναν... «Πλαστικό κόσμο»!

Το διεθνώς αναγνωρισμένο ντοκιμαντέρ «Plastic China», που μας χορηγεί δωρεάν με ελληνικούς υπότιτλους η Plastic Free Greece, είναι ουσιαστικά ένα κοινωνικό πορτρέτο φτώχειας, φιλοδοξίας και ελπίδας, γυρισμένο σ’ ένα κόσμο σκουπιδιών. Φωτίζει αθέατες πλευρές της βιομηχανίας της ανακύκλωσης η οποία μπορεί να μεταφέρει το πρόβλημα της διαδικασίας που απαιτείται σε κάποια άλλη γωνιά του πλανήτη με απρόβλεπτες προεκτάσεις...

Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την ομιλία της Αντζελίνας Γιαννοπούλου, φιλολόγου-ιστορικού, να δούμε ένα video clip για την κλιματική αλλαγή με μουσική του Νίκου Σπηλιώτη, μουσικού, καθώς και να ακούσουμε σύντομες παρεμβάσεις από το κοινό που θα βρεθεί κοντά μας.

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά θα μας προσφέρει η Μαργαρίτα Μποζά την οποία θα απολαύσουμε σε ερμηνείες τραγουδιών της επιλογής της.

Η εκδήλωσή μας είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Στεφανίας Βεργωτή, που είχε στηρίξει με την παρουσία της την προβολή του «Πλαστικού ωκεανού», και που τόσο αναπάντεχα και αδόκητα έφυγε από κοντά μας τον περασμένο Αύγουστο.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν δωρεάν επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες προσφορά από την Κοιν.Σ.Επ. «Εξέλιξις».

 

Σας περιμένουμε όλους!

Είσοδος ελεύθερη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…