Άγιο φως: Θα μεταφερθεί στην Ελλάδα, αλλά δεν θα υπάρξει διαμοιρασμός του ανά τη χώρα

Η διαδικασία άφιξης του Αγίου Φωτός θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, ωστόσο, φέτος, δεν θα υπάρξει διαμοιρασμός του ανά τη χώρα.

Ο σχεδιασμός του εφετινού ταξιδιού του Άγιου Φωτός από το Ισραήλ στην Ελλάδα έχει τροποποιηθεί λόγω κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες και πέρα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, που θ' ακολουθηθεί στο Τελ Αβίβ, δεν θα επιτραπεί να το υποδεχτούμε με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές των περασμένων ετών,  λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του COVID - 19 και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα το Μεγάλο Σάββατο ένα αεροσκάφος της Aegean θα φύγει από την Ελλάδα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και στη συνέχεια  χωρίς να εξέλθει κανείς από το αεροσκάφος, ένα αυτοκίνητο του προξενικού γραφείου θα μεταφέρει το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο στο Τελ Αβίβ και από το αεροσκάφος στο Ελ.Βενιζέλος.

Το Άγιο Φως θα φτάσει στην Αθήνα και δεν θα μεταφερθεί σε καμία περιοχή της Ελλάδας.
Θα μεταφερθεί μόνο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου και στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…