Γιορτάζει το αρχαιότερο μονατήρι της Γεννεσίου Θεοτόκου Άτρου Κεφαλληνίας

Με  Βυζαντινή  Μεγαλοπρέπεια και με ιδιαίτερη λαμπρότητα  θα πανηγυρίσει και φέτος η Ιστορική και Θεομητορική Ιερά Μονή Γεννεσίου Θεοτόκου Άτρου.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου  2019 και ώρα 7:30  μ. μ. θα τελεστή Μέγας  Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, Χοροστατούντος Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Την Κυριακή 8  Σεπτεμβρίου και ώρα 7:30 π. μ. θα τελεστή  Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία  Λειτουργία Προεξάρχοντος Του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γεννεσίου Θεοτόκου Άτρου Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ.κ. Δ Α Ν Ι Η Λ .

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών  θα παρατεθεί Εόρτιος τράπεζα στην  Ιερά Μονή.

Ο  Δρόμος είναι προσβάσημος ανεβαίνουν  Ι.Χ.

-------

Μονή Άτρου
 
Η Μονή Άτρου βρίσκεται κοντά στον Πόρο. Πρόκειται για το αρχαιότερο μοναστήρι της Κεφαλονιάς, καθώς υπολογίζεται πως δημιουργήθηκε τον 8ο αιώνα, κατά την πρώιμη Βυζαντινή Εποχή. Είναι χτισμένη σε ύψωμα ακριβώς πάνω από την θάλασσα, σε υψόμετρο 760 μέτρων. Αφού ανέβετε ως εκεί θα θαυμάσετε τον Μεσαιωνικό πύργο και το Αρχονταρίκι που διασώζονται.

Η Μονή Άτρου λειτούργησε ως ανδρικό κοινόβιο και για πολλούς αιώνες επηρέασε την πνευματική ζωή του Πόρου και όλης της ευρύτερης περιοχής. Είναι αφιερωμένη στα Γενέθλια της Θεοτόκου και γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου. Σήμερα πλέον δεν έχει μοναχούς να ζουν στα κελιά της κι έτσι κάθε χρόνο στην γιορτή, πιστοί από την ευρύτερη περιοχή ανεβαίνουν ως εδώ και την προετοιμάζουν για να τελεστεί η πανηγυρική λειτουργία.

Αξίζει την επίσκεψή σας, καθώς τα Μεσαιωνικά κτίσματα της Μονής Άτρου, μεταφέρουν τους επισκέπτες στο κλίμα και τις εικόνες ενός νησιωτικού βυζαντινού μοναστηριού. Ολόκληρο το σύστημα του Μοναστηριού, με τα κελιά, τους βοηθητικούς χώρους και το καθολικό διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση ως σήμερα.

Το επίσημο όνομα της Μονής Άτρου είναι «Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Άτρου».

 

Πηγή:  greece.terrabook.com

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…