8ος Κορίσσιος αγώνας δρόμου στην άμμο 2020 στην Κέρκυρα

Ο «ΚόρΙσσος αγώνας δρόμου στην άμμο» 7 χιλιομέτρων για ενήλικες και 1200 μέτρων για μαθητές δημοτικών σχολείων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Και όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές έχουν προβλεφθεί να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που υπαγορεύει το πρωτόκολλο διεξαγωγής αθλητικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους, όπως ο τρόπος εγγραφής συμμετοχής (θα δοθεί η δυνατότητα και δυο μέρες πριν… στα γραφεία του ΛΑΟΔΑΜΑ), η εκκίνηση κατά την οποία ανάλογα τον αριθμό συμμετεχόντων θα φεύγουν σε κύματα , η ανέπαφη παραλαβή αναμνηστικών και υδροδοσίας. Στην ιστοσελίδα korissos.gr έχουν την δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν την δήλωση συμμετοχής καθώς και το «δελτίο καταγραφής αθλητού».

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά

Πρόκειται για μια εκδήλωση που οργανώνεται ανελλιπώς από το 2013 με πρωτεργάτες άτομα και φορείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας, της παιδείας, εργατικά σωματεία και κάτω από την «πρωτοβουλία ΙσSOS» η οποία μετεξελίχθηκε σε νομικό πρόσωπο, τον Κόρισσο Περιβαλλοντικό Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο. Να σημειώσουμε ότι αρκετοί φορείς στηρίζουν την εκδήλωση, η οποία όπως αναφέρει η προκήρυξη αποτελεί συνδιοργάνωση του ΚόρΙσσου με τον ΣΕΒΑΣ Κέρκυρας «Ο ΒΙΚΤΩΡ»- τον Κερκυραϊκό ΓΣ- το παράρτημα Κέρκυρας του ΕΣΥΝ- τον Διάπλου (πρόγραμμα απεξάρτησης της ΨΚ του ΓΝΚ)- του συλλόγου Διάπλους (Γονέων και Φίλων)- τον ΕΚΑΟΚ Κέρκυρας «Ο Λαοδάμας» και της ΠΕΠΦΑ Κέρκυρας. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συμβάλλει στην προμήθεια αναμνηστικών και ο αναμένεται να συμμετάσχει μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Κώστα Λέσση και του προέδρου του ΚόρΙσσου Νίκου Πέρρου. Η δε προκήρυξη απευθύνεται σε κάθε πολίτη με περιβαλλοντικές ευαισθησίες καθώς και σε αθλητικούς συλλόγους και ομοσπονδίες (ΤΕ ΣΕΓΑΣ- ΕΛΟΚ).

Σκοπός της εκδήλωσης

«… ο σκοπός και αυτής της εκδήλωσης είναι η παρά πέρα ανάδειξη της αναγκαιότητας να σεβαστούμε το καταπληκτικό αυτό οικοσύστημα, να το προστατέψουμε από κάθε «κακή σκέψη» τύπου αξιοποίησης με ιδιωτικές επενδύσεις. Είμαστε εδώ και λέμε ότι ο Ισσος μας χρειάζεται και ότι τον χρειαζόμαστε και μείς! Οι προτάσεις που έχουν επεξεργαστεί φορείς της τοπικής κοινωνίας για το σήμερα και το αύριο του Ισσου, της Λίμνης , του Χαλικούνα θα πρέπει να είναι οδηγός σε μια ευαίσθητη τοπική αυτοδιοίκηση- πολιτεία και συγχρόνως οδηγός τους αγώνα διεκδίκησης των φορέων… » τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Πέρρος. Και συνεχίζει «… δεν σας κρύβουμε ότι γεγονότα όπως ο Ερημίτης και ο περιβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη-4685- ,με Fast track αδειοδοτήσεις , με την αναφορά και στις περιοχές νατούρα, οι θυσίες των οικοσυστημάτων χάρις των ΑΠΕ , δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε. Ο δε φορέας διαχείρισης των οικοσυστημάτων στο νησί θα δρομολογήσει εξελίξεις προς θετική κατεύθυνση και θα πρέπει να γίνει στόχος του ευρύτερου μαζικού κινήματος. Οι Αλυκές, ο Ίσσος με την Λίμνη και τον Χαλικούνα, η Χαλικιόπουλου, η Αντινιώτη , ο Ερημίτης και άλλοι μικρότεροι τόποι, αποτελούν πηγή ζωής για την ευρύτερη περιοχή»

Η διοργάνωση

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 7 χιλιομέτρων για Άνδρες/Γυναίκες και συγχρόνως περιπατική διαδρομή καθώς και αγώνα 1200 μέτρων για μαθητές δημοτικού. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τουρνουά beach handball για μαθητές δημοτικών – γυμνασίων. Οι αγώνες Η εκκίνηση θα δοθεί στις 5 το απόγευμα από το Parking στην παραλία του του Ίσσου και ο τερματισμός στο ίδιο σημείο. Η διαδρομή ξεκινά νότια κατεύθυνση προς Άγιο Γεώργιο παραλιακά, περνάμε το JET SKI και συνεχίζεται έως το χωματόδρομο παράπλευρα του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ. Οι δρομείς θα μπουν στο χωματόδρομο αλλάζοντας κατεύθυνση έχοντας αριστερά τους πρώτους αμμόλοφους με τους κέδρους και κατευθύνονται προς τη «Λίμνη». Εκεί θα συναντήσουν τον πρώτο σταθμό υδροδότησης στο «κιόσκι». Η διαδρομή συνεχίζεται ανηφορικά στην άμμο μέχρι του σημείου που οι συμμετέχοντες πάνω σε λόφο θα έχουν την θάλασσα αριστερά . Στα 2600 μ στροφή προς την «έρημο». Στα 3.500μ ξεκινά η διαδρομή στο κεδροδάσος. Στα 4.000 μ βγαίνουν από το κεδροδάσος και κατευθύνονται προς την θάλασσα την οποία την έχουν στα δεξιά. Τρέχουν παραλιακά κι αφού περάσουν την οργανωμένη πλαζ φτάνουν στο χώρο του τερματισμού. Η παραπάνω διαδρομή είναι κυκλικής έννοιας, συνολικής απόστασης 7.000m. και θετική υψομετρική εως 12μ. Η απόσταση θα είναι σηματοδοτημένη σε όλη την απόσταση με σήματα κατεύθυνσης και κορδέλες και θα υπάρχουν σημεία checkpoint όπου θα τσεκάρεται το πέρασμα των αθλητών. Στις 5 το απόγευμα και από το ίδιο σημείο εκκίνησης θα ξεκινήσει και ο αγώνας 1200 μέτρων για τα παιδιά δημοτικών σχολείων (600 μέτρα προς μία κατεύθυνση και επιστροφή). Λίγο αργότερα θα ξεκινήσει και το τουρνουά beach handball για παιδιά δημοτικών- γυμνασίων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παραλία.

 

Πηγήξ:  kekryrasimera.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…