Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 20:23

Ντένης Κονταρίνης, δημοσιογράφος

Με κεφαλλονίτικες και ζακυνθινές ρίζες από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Μεγάλωσε στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου, τα οποία λατρεύει. Στα ελληνικά γράμματα εμφανίστηκε από τα μαθητικά του χρόνια με συνεργασίες στο παιδικό περιοδικό “Ελληνόπουλο”.

Ένα τυχαίο γεγονός στα μαθητικά του χρόνια τον έφερε στον χώρο της δημοσιογραφίας όπου μετά από σπουδές σε ειδική σχολή υπηρέτησε την δημοσιογραφία για 45 χρόνια, ενώ για μια 10/ετία εργάστηκε στον ελληνικό κινηματογράφο σαν σεναριογράφος και σκηνοθέτης.
Το 1969 μετανάστευσε στις ΗΠΑ όπου εργάστηκε στην ημερήσια ΠΡΩΙΝΗ και στα περιοδικά GREEK _ AMERICAN REVIEW και ESTIATOR. Παράλληλα συνεργάστηκε με τις εφημερίδες, “Παροικιακός Λόγος” του Σικάγου, “Hellenic American News” της Πενσιλβανία και “ΠΑΤΡΙΔΕΣ” του Καναδά.

Για τρία συνεχή χρόνια ήταν ο αρχισυντάκτης και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού “Pan Gregorian” της ομώνυμης εταιρείας των οργανωμένων ελληνοαμερικανών εστιατόρων.

Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία.
1.- Οι Άγκυρες. Ομογενειακά διηγήματα.
2.- Στα χρόνια της Δόξας. Ιστορικά γεγονότα.
3.- Η Γειτονιά του Κάστρου. Οδοιπορικό
4.- Οι Αντίθετοι. Ιστορικό μυθιστόρημα από τον Εμφύλιο.
Συνεργάζεται με αρκετές ηλεκτρονικές εφημερίδες.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…