Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 18:30

Βλάσσης Τσώνος, φωτογράφος

Ο Βλάσης Τσώνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1961, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια και  μετέπειτα σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες με ειδικότητα στην Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο της Πίζας στην Ιταλία. Σήμερα ζει και εργάζεται στο νησί, ως φωτογράφος.
Tα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την φωτογράφιση της Κέρκυρας, προσπαθώντας μια διαφορετική προσέγγιση στον χώρο που τον περιβάλλει. Αποτέλεσμα της φωτογραφικής αυτής αναζήτησης, ήταν η χρήση φωτογραφιών του από τον Δήμο Κερκυραίων  σε διάφορες περιστάσεις  και μια σημαντική χορηγία από την 21η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την Χορωδία Κέρκυρας, που οδήγησαν σε μια Ατομική Έκθεση τον Αύγουστο του 2008 στο Λατινικό Παρεκκλήσι,  εντός του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας, με τίτλο  «Κέρκυρα- Ταξίδι στο Χρόνο». 
Παράλληλα η τότε Νομαρχία Κέρκυρας, δημιούργησε δίσκο ακτίνας που διαθέτει σε παρουσιάσεις της Κέρκυρας με έργα της συλλογής του. Επίσης η  εορταστική κάρτα του Δημάρχου Κερκυραίων για την πρωτοχρονιά του 2009 και 2010 αποτυπώνουν  εικόνες της πόλης, με έργα που προσέφερε για την χρήση αυτή. Τον Μάιο του 2009 μετά από ευγενική χορηγία του Δήμου Κερκυραίων και της 21ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία  στις Αλευραποθήκες του Παλαιού Φρουρίου νέα Ατομική έκθεση με θέμα τις Μουσικές Μπάντες της Κέρκυρας και με τίτλο «Κέρκυρα- Φωτογραφίζοντας τον Ήχο».   
Φωτογραφίες του Βλάση Τσώνου με θέματα από την Κέρκυρα, αριθμημένες με αύξοντα αριθμό κατά την λογική των χαρακτικών, τυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί ή σε  καμβά και αλλά υλικά  βρίσκονται σε χώρους φίλων της Τέχνης στις Η.Π.Α στην Γερμανία  στην Ιταλία στην Ελβετία στην Τουρκία , σε διάφορες πόλεις της χώρας μας και  σε σπίτια πολλών   φίλων της τέχνης που τους αρέσει η εικαστική του προσέγγιση. Παράλληλα μέρος του έργου του είναι ανεβασμένο σε  ηλεκτρονική μορφή σε ιστοσελίδες της Γερμανίας και του Ισραήλ. ‘Έργα του  έχουν εκτεθεί στην Σερβική πόλη Sombor, όπου είναι επίτιμο μέλος του Φωτογραφικού Συλλόγου της Πόλης.
Επίσης ένα μεγάλο μέρος των έργων που κοσμούν το Μαράσλειο Δημαρχιακό Μέγαρο Της Κέρκυρας , είναι δικές του. 
Ο Βλάσης Τσώνος είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Κέρκυρας (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ). Συνολικά έχει κάνει μέχρι σήμερα, (Μάιος 2017) 20 εκθέσεις φωτογραφίας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο . Η  φωτογραφική του ματιά αναδεικνύει την ομορφιά της σημερινής Κέρκυρας. Νέα δουλειά του με θέμα την Κέρκυρα, ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σύντομα.  

 

 

                                                                       

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…