Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 21:08

Daniela Sambo Murillo

Πέρασαν ήδη πάνω από 30 χρόνια από τότε που αποβιβαστήκαμε στους Παξούς, με τρόπο περιπετειώδη και τα αισθήματα αγάπης και φιλίας για αυτό το μικρό νησί του Ιονίου και τους ανθρώπους του μας έδωσαν τόση δύναμη που εγώ έφτασα να αισθάνομαι Παξινή «υιοθετημένη» από το νησί. Ίσως τα αποτυπώματα που έχει αφήσει η Βενετία, ίσως το τοπίο, οι ελιές, τα κυπαρίσσια, η ευκολία της επαφής με τους κάτοικους, εγώ μια  Βενετσιάνα στην καταγωγή, ένιωσα σαν το σπίτι μου. Και αν στα χρόνια της «σχέσης» μου με το νησί έχω οργανώσει εκθέσεις φωτογραφίας και καλλιτεχνικές δράσεις (δημιουργία ψηφιδωτών), ήταν για να δώσω έμφαση σε πτυχές λιγότερο γνωστές των υπέροχων Παξών.


ΝΤΑΝΙΕΛΑ

Sono passati 30 anni da quando siamo sbarcati a Paxoi, in modo avventuroso e il sentimento di affetto e di amicizia per questa piccola isola delle Ionie e per la sua gente è andato rafforzandosi fino a farmi sentirei una "paxiota d'adozione"., Sarà l'impronta che Venezia ha lasciato, sarà i paesaggio, gli ulivi, i cipressi, la facilità di contatto con le persone, ma io, veneta di origine, a Paxoi mi sento "a casa mia"!
E se in questi anni ho organizzato  mostre fotografiche o attività artistiche (mosaici) è stato per dare risalto ad aspetti  meno conosciuti della bellissima Paxoi.

Daniela

 

H Daniela Sambo Murillo είναι ιταλίδα που ζει στις Βρυξέλλες και εργάστηκε στην Κομισιόν. Εδώ και πάνω από 30 χρόνια έχει αγοράσει ένα σπίτι στα Μαγαζιά Παξών, όπου η ιδια και η οικογένεια της περνά τα καλοκαίρια.Αγαπά πολύ το νησί των Παξών και έχει ασχοληθέί με την τέχνη και τον πολιτισμό.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…