Η αρχισυνταξία και οι συνεργάτες

Η Λυγερή Βικάτου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Κεφαλονιά. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Ως δημοσιογράφος, έχει εργαστεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο (εφημ. Μετρό, Δικέφαλος, περιοδ. Forum, ιστοσ. Actiglobe, adartes, politisonline κλπ.) και έχει ασχοληθεί με τα πολιτιστικά, τα διεθνή και το ελεύθερο θέμα. Γράφει επίσης για ό,τι αγαπά, πιστή στην άποψη ότι το καλό ΕΙΝΑΙ είδηση. Έχει υπάρξει επίσης συνεργάτης στο γραφείο διεθνούς Τύπου της Ο.Ε.  των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» και στο γραφείο Τύπου  του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Τελευταία της εργασία η αρχισυνταξία και επιμέλεια κειμένων στην ιστοσελίδα PolitisOnLine. 

Ο Γιώργης Π. κ-Δρυμωνιάτης, γεννήθηκε στα Κύθηρα στα μέσα του περασμένου αιώνα (1954) και ζει κάπως ακόμα. Ως τα δεκαοχτώ του έζησε και μαθήτευσε στο τετραπέλαγο νησί του κι ύστερα μετανάστευσε στην Αθήνα, οπού διαβιεί μέχρι σήμερα. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών και τα προς το ζην τα εξοικονόμησε εργαζόμενος ως Οικονομολόγος. Τα προς το ευ ζην τα διασφάλισε μέσα από την αγάπη του προς το λόγο και προς τις τέχνες, κυρίως ως δέκτης των ωφελημάτων τους, αλλά και ως ερασιτέχνης δημιουργός. Έχει εκδώσει τρία βιβλία μέχρι τώρα.
Τις ΚΟΥΡΙΟΖΙΚΕΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ( Διηγήματα στο τοπικό ιδίωμα του νησιού, ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ, 1999), το ΟΙ Θ8 ΚΙ Ο ΞΑΠΟΔΩ ( Κωμωδία με Θεούς και Ανθρώπους, σε τέσσερις πράξεις, ΚΥΘΗΡΑΙΚΑ 2008) και το ΤΑΦΟΣ ΜΕ ΘΕΑ (Μικρή μυθιστορία, ΖΑΘΕΟΝ ΠΥΡ 2012).
Η ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ , είναι η πρώτη του ( από τις δεκαοχτώ του) Ποιητική συλλογή που εκδίδεται σε χαρτί. Πλην από το μέγα βραβείο της αγάπης των πολλών εκ του φυσικού , αλλά και διαδικτυακών φίλων του , δεν έχει βραβευθεί ποτέ και για τίποτε, παραμένοντας έτσι αλώβητος από τα συστήματα κι ανεξάρτητος από τις εξουσίες.

Η Κατερίνα Λέκκα γεννήθηκε στην Αθήνα. και κατάγεται από τους Παξούς. Σπούδασε γαλλική φιλολογία κι εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση για αρκετά χρόνια. Παρακολούθησε σεμινάρια ψυχολογίας για παιδιά κι εφήβους. Το διάστημα 2005 -2008 αρθρογράφησε στην τοπική εφημερίδα της Αργυρούπολης, "Επικοινωνία". Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών ‘‘ΔΙΩΝΗ’’. Πρόσφατα εκλέχτηκε έφορος της Ιονίου Βιβλιοθήκης της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας. Έχει ζήσει στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στη Νέα Υόρκη και στο Οχάιο. Σήμερα ζει με την οικογένειά της στην Αργυρούπολη. Χόμπι της η τέχνη του ντεκουπάζ. Προηγούμενα δημοσιευμένα έργα: Αιχμάλωτοι στο νησί των Κοραλλιών, Έκλειψη, Το μάτι του Τρίτωνα, Η Αρχόντισσα της Μάνης, Ο Μάρτυρας της νύχτας, Ο λωτός της αμαρτίας.

 • “CHEF EUROPEAN 2015” 
 • Πρόεδρος της νέας Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις»
 • Διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων
 • Διευθυντής Επτανησιακής Γαστρονομίας της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας.
 • Chef de projet ΣΕΤΚΕ«Καλάθι Πρωινού»
 • Μητρώο Εκπαιδευτών Επιχειρήσεων Τροφίμων ΕΦΕΤ
 • Executive Private Chef/Catering
 • Panel Leader "Tasty Olymp Awards"
 • Μέλος στην CEUCO
 • Μέλος στο Ινστιτούτο Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας
 • Πιστοποιημένος και εγγεγραμμένος εκπαιδευτής στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ
 • Πιστοποιημένος στην Ευρω-Ασιατική Διδασκαλία – Τουρισμού των Ομίλων UNESCO
 • Εκπαιδευτής στα ΔΙΕΚ, περιφέρεια Αττικής

Ο Βλάσης Τσώνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1961, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια και  μετέπειτα σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες με ειδικότητα στην Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο της Πίζας στην Ιταλία. Σήμερα ζει και εργάζεται στο νησί, ως φωτογράφος.
Tα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την φωτογράφιση της Κέρκυρας, προσπαθώντας μια διαφορετική προσέγγιση στον χώρο που τον περιβάλλει. Αποτέλεσμα της φωτογραφικής αυτής αναζήτησης, ήταν η χρήση φωτογραφιών του από τον Δήμο Κερκυραίων  σε διάφορες περιστάσεις  και μια σημαντική χορηγία από την 21η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την Χορωδία Κέρκυρας, που οδήγησαν σε μια Ατομική Έκθεση τον Αύγουστο του 2008 στο Λατινικό Παρεκκλήσι,  εντός του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας, με τίτλο  «Κέρκυρα- Ταξίδι στο Χρόνο». 
Παράλληλα η τότε Νομαρχία Κέρκυρας, δημιούργησε δίσκο ακτίνας που διαθέτει σε παρουσιάσεις της Κέρκυρας με έργα της συλλογής του. Επίσης η  εορταστική κάρτα του Δημάρχου Κερκυραίων για την πρωτοχρονιά του 2009 και 2010 αποτυπώνουν  εικόνες της πόλης, με έργα που προσέφερε για την χρήση αυτή. Τον Μάιο του 2009 μετά από ευγενική χορηγία του Δήμου Κερκυραίων και της 21ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία  στις Αλευραποθήκες του Παλαιού Φρουρίου νέα Ατομική έκθεση με θέμα τις Μουσικές Μπάντες της Κέρκυρας και με τίτλο «Κέρκυρα- Φωτογραφίζοντας τον Ήχο».   
Φωτογραφίες του Βλάση Τσώνου με θέματα από την Κέρκυρα, αριθμημένες με αύξοντα αριθμό κατά την λογική των χαρακτικών, τυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί ή σε  καμβά και αλλά υλικά  βρίσκονται σε χώρους φίλων της Τέχνης στις Η.Π.Α στην Γερμανία  στην Ιταλία στην Ελβετία στην Τουρκία , σε διάφορες πόλεις της χώρας μας και  σε σπίτια πολλών   φίλων της τέχνης που τους αρέσει η εικαστική του προσέγγιση. Παράλληλα μέρος του έργου του είναι ανεβασμένο σε  ηλεκτρονική μορφή σε ιστοσελίδες της Γερμανίας και του Ισραήλ. ‘Έργα του  έχουν εκτεθεί στην Σερβική πόλη Sombor, όπου είναι επίτιμο μέλος του Φωτογραφικού Συλλόγου της Πόλης.
Επίσης ένα μεγάλο μέρος των έργων που κοσμούν το Μαράσλειο Δημαρχιακό Μέγαρο Της Κέρκυρας , είναι δικές του. 
Ο Βλάσης Τσώνος είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Κέρκυρας (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ). Συνολικά έχει κάνει μέχρι σήμερα, (Μάιος 2017) 20 εκθέσεις φωτογραφίας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο . Η  φωτογραφική του ματιά αναδεικνύει την ομορφιά της σημερινής Κέρκυρας. Νέα δουλειά του με θέμα την Κέρκυρα, ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σύντομα.  

 

 

                                                                       

 

Πριν από 69 χρόνια γεννήθηκα στα Κύθηρα, όπου έκανα τις εγκύκλιες σπουδές. Κατόπιν φοίτησα στη Φιλοσοφική Αθηνών από όπου πήρα το πτυχίο μου το 1970. Το 1972 διορίστηκα στη Μέση Εκπαίδευση. και υπηρέτησα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κυθήρων μέχρι το 1998. Στη συνέχεια υπηρέτησα με απόσπαση στο Τοπικό Αρχείο Κυθήρων μέχρι το 2008, οπότε συνταξιοδοτήθηκα. Ασχολήθηκα με τη μεταγραφή και εκδοση αρχειακού υλικού και εξακολουθώ να προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στο Αρχείο των Κυθήρων.

Με κεφαλλονίτικες και ζακυνθινές ρίζες από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Μεγάλωσε στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου, τα οποία λατρεύει. Στα ελληνικά γράμματα εμφανίστηκε από τα μαθητικά του χρόνια με συνεργασίες στο παιδικό περιοδικό “Ελληνόπουλο”.

Πέρασαν ήδη πάνω από 30 χρόνια από τότε που αποβιβαστήκαμε στους Παξούς, με τρόπο περιπετειώδη και τα αισθήματα αγάπης και φιλίας για αυτό το μικρό νησί του Ιονίου και τους ανθρώπους του μας έδωσαν τόση δύναμη που εγώ έφτασα να αισθάνομαι Παξινή «υιοθετημένη» από το νησί. Ίσως τα αποτυπώματα που έχει αφήσει η Βενετία, ίσως το τοπίο, οι ελιές, τα κυπαρίσσια, η ευκολία της επαφής με τους κάτοικους, εγώ μια  Βενετσιάνα στην καταγωγή, ένιωσα σαν το σπίτι μου. Και αν στα χρόνια της «σχέσης» μου με το νησί έχω οργανώσει εκθέσεις φωτογραφίας και καλλιτεχνικές δράσεις (δημιουργία ψηφιδωτών), ήταν για να δώσω έμφαση σε πτυχές λιγότερο γνωστές των υπέροχων Παξών.


ΝΤΑΝΙΕΛΑ

Sono passati 30 anni da quando siamo sbarcati a Paxoi, in modo avventuroso e il sentimento di affetto e di amicizia per questa piccola isola delle Ionie e per la sua gente è andato rafforzandosi fino a farmi sentirei una "paxiota d'adozione"., Sarà l'impronta che Venezia ha lasciato, sarà i paesaggio, gli ulivi, i cipressi, la facilità di contatto con le persone, ma io, veneta di origine, a Paxoi mi sento "a casa mia"!
E se in questi anni ho organizzato  mostre fotografiche o attività artistiche (mosaici) è stato per dare risalto ad aspetti  meno conosciuti della bellissima Paxoi.

Daniela

 

H Daniela Sambo Murillo είναι ιταλίδα που ζει στις Βρυξέλλες και εργάστηκε στην Κομισιόν. Εδώ και πάνω από 30 χρόνια έχει αγοράσει ένα σπίτι στα Μαγαζιά Παξών, όπου η ιδια και η οικογένεια της περνά τα καλοκαίρια.Αγαπά πολύ το νησί των Παξών και έχει ασχοληθέί με την τέχνη και τον πολιτισμό.

 

Ο σεφ Nicholas Poulmentis έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των εστιατορίων. Αν και πρωτοεμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη, ο σεφ Νίκολας μεγάλωσε στα Κύθηρα της Ελλάδας και ανέπτυξε ένα πάθος για το μαγείρεμα σε νεαρή ηλικία. Παρακολούθησε το μαγειρικό σχολείο Αναβύσσου στην Ελλάδα πριν επιλέξει να σπουδάσει στο Le Cordon Bleu στο Παρίσι. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ο σεφ Νίκολας πήρε τη γαστρονομική σκηνή της Νέας Υόρκης από την storm. (για αυτο το κομμάτι που υπογράμησα δεν είμαι σίγουρος) Η θαλασσινή και υγιεινή μεσογειακή κουζίνα του, αναζητείται σε όλη την πόλη και σε όλο τον κόσμο.

Κάποιες απο τις πιο επιφανείς στιγμές της καριέρας του περιλαμβάνουν το μαγείρεμα του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο το 2013. Ο σεφ Νίκολας κέρδισε επίσης το αστέρι Michelin το 2016, όπως ανακοίνωσε το περιοδικό Forbes.

Ο σεφ Νικόλαος είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και εστιατορίου Cengo στην Κύθηρα. Είναι σήμερα ιδιοκτήτης και εκτελεστικός σεφ του ελληνικού εστιατορίου Ikaria Taverna, στη Νέα Υόρκη. Εκτός αυτού, εμφανίζεται τακτικά στην ελληνική κουζίνα, μια μαγειρική επίειξη στο NGTV.

 

Chef Nicholas Poulmentis has over 25 years of experience in the restaurant industry. Though he originally hails from New York City, Chef Nicholas grew up in Kythira, Greece, and developed a passion for cooking at a young age. He attended Anavysos culinary school in Greece before opting to study at Le Cordon Bleu in Paris. After completing his studies, Chef Nicholas took the New York City culinary scene by storm. His sea fare and healthy Mediterranean cuisine is sought after by diners across the city and around the globe.

His many career highlights include cooking for former President Barack Obama at the White House in 2013. Chef Nicholas was also awarded a Michelin star in 2016, as announced in Forbes Magazine.

Chef Nicholas is the owner of Cengo, a hotel and restaurant in Kythira, Greece. He is currently the Owner and Executive Chef of Ikaria Taverna, a Greek restaurant in New York City. He’s regularly featured on Greek Kitchen, a cooking show on NGTV.

Ποιος είναι; Εδώ και κει. Σπύρος -Σπυράκης -Σπυρέτος – Πίπης Πετρόπουλος. Άγγονας του Σπύρου Κάφυρη και της Μαρίκας Ζενεμπίση. Διαδίδει, ότι γράφει, ό,τι γράφει. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο αλλά αποφεύγει την έκδοση των γραπτών του, από την εποχή της πρώτης χειροκίνητης Adler γραφομηχανής, αλλά και πριν από αυτή, από το 1969.

Είναι Παξινός. Αλλά είναι και ορεσίβιος Σαρανταπηχιώτης. (My native roots, as family history traces to six generations down the line, in the mountainous hinterland Sarantapichos Αirport Derveni – Corinth - Peloponnese - half the way, from father’s side. That is why my surname is Petropoulos, while my mother’s -Vally Zenebisi
Kafiri- traces to English roots. Life divided, back and forth, England-Greece but children grown up under English discipline and Greek mentality, ethics, visions and tradition.
Όχι μικρός, μα ούτε και μεγάλος! (1953).

Και πρέπει νάχει κάνει και κάποιες σπουδές:
ΑΠΘ – Concordia, Montreal, Canada – ΕΚΠΑ Νομικές και Οικονομικές σπουδές, Αεροπορικό Δίκαιο, Μεταπτυχιακές σπουδές και Διδακτορική διατριβή στο τελικό στάδιο κρίσης της.

Αν ομιλεί ξένες γλώσσες; Αγγλικά, ως μητρική, Γερμανικά, Γαλλικά.

Wishing you a flying start to 2019!
Why my eptanisa?
Research proves that writing is great for the brain, and it has the power to inform, inspire, and reorient the way we think about a topic. It’s also an incredible tool for learning, and for gaining deeper insight into ourselves.

Η πάνω από 35 χρόνια επαγγελματική εμπειρία του αδρομερώς,μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
Εικοσιεπταετή υπηρεσία στον Τομέα των Ελληνικών και Ολλανδικών Αεροσυγκοινωνιών και Αερομεταφορών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ευρώπη- Καναδάς)…(1970-1997). Τετραετή κειμενογραφική επιμέλεια σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πενταετή λειτουργία ιστοσελίδας e-επιχειρείν με αεροπορικά θέματα, και αεροπορικές εκδόσεις. Παράλληλη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Michigan USA στον τομέα βιβλιοθήκης, βιβλίων και περιοδικών, έντυπων και ηλεκτρονικών, στην έδρα των Νεοελληνικών Σπουδών. Τριετής Διδασκαλία σε Ιδιωτικές Σχολές Θεσσαλονίκης.

2010-2018: ενασχόλησή μου με το επιστημονικό αντικείμενο της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, καθώς και αντίστοιχη έρευνα, στο ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), με ειδίκευση στην Πρώιμη, Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία των Ελληνικών Αεροσυγκοινωνιών, Δημόσιων και Ιδιωτικών, Αεροπορικές δομές και ανάπτυξη δικτύων. Συντονιστής Σπουδών στον όμιλο Σχολών Ωμέγα και την Αεροπορική Ακαδημία Ωμέγα (έως σήμερα).

Έγραφε, γράφει, και τι γράφει;

• «Παξοί – 50 μέρες σ’ ένα μικρό επίγειο παράδεισο» 1969- 1970 Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο του Εθνικού Βασιλικού Ιδρύματος, με χορηγία του αείμνηστου πρώτου επίσημου εργοδότη μου Αλέξανδρου Α. Ωνάση.
• «Μέρες Αεροπορίας» 1970-2009 (Ημερολόγιο «Γέφυρας», «Καταστρώματος», “Log Book”», απόσταγμα, μέσα από τις αεροπορικές, νομικές και οικονομικές γνώσεις και εμπειρίες σε σημαντικά γεγονότα μιας πολυκύμαντης αεροπορικής ζωής εικοσιεπτά και πλέον χρόνων, στην Ελλάδα, στην Ολλανδία, στον Καναδά και στη Γερμανία-, Ολυμπιακή Αεροπορία, Nedlloyd, Pyrros Air transport, Cronus Airlines, Glory Cruise Flyer…(bilingual, on preparation) […]
• «Περίπτερον το Παυσίλυπον» 2002-2008
• «Η Ιστοριογραφία του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου κατά την εκδοχή του «νέου κύματος» και τη συνεκδοχή των ιστορικών της «άλλης πλευράς. Ένας διάλογος δοκιμασίας για την Ιστορία και τους Ιστορικούς»
• «Η Αστυκλινική Αθηνών. (Πανεπιστηµιακή Αστυκλινική) - Ίδρυµα Αγαθοεργούς Πρωτοβουλίας (Φιλανθρωπικόν άμα και Διδακτικόν Καθίδρυμα)» . Ίσως η πρώτη ΜΚΟ στην Αθήνα.

Σχεδίασμα Πρώτο.
• Η Δημιουργία της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ενοποίησης και οι επιδράσεις της στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
• Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον ελληνικό χώρο από α)την κατασκευή και τη λειτουργία εμπορικών (πολιτικών) αερολιμένων και β) τις αεροπορικές μεταφορές και τα
εφαρμοσμένα μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων. Πώς και πόσο βοήθησε ο θεσμός της δημόσιας διαβούλευσης στην αντιμετώπιση του προβλήματος;
• Ο τουρισμός ως βασικός πυλώνας της Ελληνικής οικονομίας: Διαχρονική ανάλυση με (πιθανή) έμφαση σε συγκεκριμένη περιφέρεια (-ες) της χώρας
• Το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) στην Κύπρο 16 Οκτωβρίου 2011: Ανακοίνωση στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τίτλο «Εβραϊκοί Τόποι της Θεσσαλονίκης».

Βραβεύσεις :
Βράβευση με Β’ έπαινο για τη συγγραφή μελέτης «Εβραϊκοί εποικισμοί στη Θεσσαλονίκη (15ος – 19ος αιώνας)» που υλοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονία και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του προγράμματος «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Συνεχίζει να γράφει. Τι γράφει;
Έχουν εκπονηθεί υπέρ τις 30 αδημοσίευτες μελέτες και μονογραφίες, αποσπάσματα των οποίων, έχουν δημοσιευθεί κυρίως στον ημερήσιο τύπο, με μορφή άρθρων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ηλεκτρονικούς ιστότοπους, όπως το Academia.edu...

Συγγράφονται:
“Costas Ferris Biography and Rembetiko” (on preparation)

[…] Κώστας Φέρρης 3η συνέχεια.

Αφιέρωμα μικρό στη μεγάλη πνευματική προσφορά του Κώστα Φέρρη. Χωρίς χρονολογική σειρά, με αναφορές στις πνευματικές δημιουργίες, μουσικές, σκηνοθετικές και όχι μόνο του δημιουργού που εκτός από προσωπικά πρωθυπουργικά μηνύματα ευαρέσκειας και συγχαρητηρίων εισέπραξε την απίστευτη σκληρότητα, κυνισμό, λοιδορία και απανθρωπιά του κράτους. Το πρώτο -ευάρεστο- γεγονός συνέβη με την ευκαιρία ενός πολιτιστικού γεγονότος που έλαβε χώρα στην Τουρκία, στο κρατικό θέατρο της Άγκυρας, 21/11/2007, το δεύτερο, στο κρατικό θέατρο Βόρειας Ελλάδας, 16/10/2008 και αφορούσε τις παραστάσεις του Ρεμπέτικου. Το προσωπικό μήνυμα τού ‘Έλληνα πρωθυπουργού έλεγε τα εξής: «Αγαπητέ κ. Φέρρη, το έργο σας σηματοδοτεί μια νέα πρόταση για μια πολιτιστική γέφυρα που εμπεριέχει τα κοινά συνδετικά πολιτιστικά στοιχεία των δύο λαών δια μέσου των αιώνων. Ο πλούτος του έργου σας και η συνοχή της πορεία σας ως καλλιτέχνη εγγυώνται ένα άριστο αποτέλεσμα. Εμείς σας ευχόμαστε καλή επιτυχία με τις θερμότερες ευχές μας. Κώστας Καραμανλής, Πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Το τρίτο - κατάπτυστο- γεγονός συνέβη στη μνημονιακή Ελλάδα, έγινε ευρύτατα γνωστό από τα ΜΜΕ και εξαιτίας της κρατικής απανθρωπιάς και σκληροκαρδίας, διασύροντας τον πολυπράγμονα ωραίο Έλληνα για χρέη!. Αλλά μέχρι πού φτάνει η προσφορά του Κώστα Φέρρη; Ο Ιταλός σκηνοθέτης Andrea Segré σε σχετική ερώτηση για το ρεμπέτικο απάντησε: Δεν γνώριζα το ρεμπέτικο πριν. Μέχρι που με επισκέφθηκε ο Βινίτσιο (Καποσέλα, μουσικός) μου μίλησε για αυτό, μου έδωσε υλικό, όπως ντοκιμαντέρ, μουσική καθώς και την ομώνυμη ταινία του Κώστα Φέρρη. Μελετώντας αυτό το υλικό, συνειδητοποίησα ότι αυτή η μουσική αν και οι ρίζες της είναι τόσο παλιές, έχει την ικανότητα να εκφράσει τα προβλήματα ακόμη και της σημερινής κοινωνίας. 100 χρόνια μετά. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη γενικότερη σχέση της ανθρωπότητας με τη σημερινή κρίση. Επιπλέον, ήταν ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της “Ταβέρνας”, ένα μέρος που μου αρέσει πολύ. Τέλος, φόρος τιμής στον αείμνηστο Στέλιο Σκλαβενίτη, είναι αφιερωμένο δίτομο -δίγλωσσο- έργο που ολοκληρώνεται οσονούπω, ελάχιστος φόρος τιμής στο μεγάλο Επιχειρηματία και Άνθρωπο:

The emergence of Greek merchants Sklavenitis Family new
profile, towards the 21st century.

Η ανάδυση και το νέο εμπορικό προφίλ της Ελληνικής Οικογένειας Σκλαβενίτη, ατενίζοντας τον 21ο αιώνα. Το νέο εμπορικό και επιχειρηματικό προφίλ του Ομίλου Σκλαβενίτη, ατενίζοντας τον 21ο αιώνα και την Ελλάδα!!Η ανάδυση και το νέο εμπορικό προφίλ της Ελληνικής Οικογένειας Σκλαβενίτη, ατενίζοντας τον 21ο αιώνα.
Το νεοφυές και καινοτόμο εμπορικό και επιχειρηματικό προφίλ του Ομίλου Σκλαβενίτη, ατενίζοντας,την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον 21ο αιώνα, μέσα από την Ελληνική Κουλτούρα και Παράδοση!! (Bilingual, Greek – English, on preparation). Η ανάδυση του ελληνικού εμπορικού καπιταλισμού κατά τον 17ο αιώνα εν μέσω οθωμανικού συστήματος, είναι το βασικό θέμα της διάλεξης. Η δομή του εμπορικού κεφαλαίου (πολύ μικρής κλίμακας αρχικά σε σύγκριση με τους Μπερατλήδες), ιδίως η αποτύπωση
της γεωγραφικής κατανομής του, μας προϊδεάζει για την κυκλοφορία του αλλά και για το είδος του εμπορίου. Τους κοινωνικοί φορείς του φαινομένου αποτέλεσαν τοπικές οικονομικές ελίτ, έμποροι από τους οποίους οι πλέον διαπρεπείς σε τοπική κλίμακα, ακριβέστερα όσοι διέθεταν δυνατότητες χρηματοδότησης άλλων μικρότερων, διαμόρφωναν για τις εμπορικές τους ανάγκες δίκτυα προμηθειών εμπορευμάτων από μικρούς τόπους τα οποία συγκεντρώνονταν προς εξαγωγή. Έτσι διαμορφώνονταν
διατοπικές αγορές μεσαίας κλίμακας. Αυτές οι ίδιες αναδυόμενες ελίτ διεκδικούσαν τον αυτοπροσδιορισμό τους, και με άλλες ενέργειές τους μας αφήνουν να αντιληφθούμε πως επιδίωκαν να ξεχωρίσουν ποικιλοτρόπως από τις τοπικές παραδοσιακές ελίτ, εκείνες οι οποίες αποτελούσαν τα τοπικά θεμέλια της αναπαραγωγής του οθωμανικού κράτους και της ηγεμονίας του στους πληθυσμούς.

Προσωπικά Ενδιαφέροντα:
Εκκλησιαστική Βυζαντινή Μουσική και Βυζαντινό Μέλος, Κλασική Μουσική (Piano & Cello Lover) 1 , συγγραφή Ιστορικών Μονογραφιών, Βιομηχανικός Υλικός πολιτισμός, Ταξίδια. Λογοτεχνία (ποίηση, μυθιστορία, φιλοσοφία). Πολιτική Κοινωνιολογία, Cyber Criminology, Αεροπορικό Δίκαιο, Περιβαλλοντικό Δίκαιο, Έρευνα και Μελέτη για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, Κοινωνική Οικονομία και ο Θεσμός Κοινωνικών Ιατρείων στην Ελλάδα – Αποπτώχευση – Πτωχοποίηση (Pauperiz(s)ation), (συγγράφεται ήδη σχετική μελέτη για το θεσμό των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων και η σχέση με το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, το βιοτικό επίπεδο και την Κοινωνική και Ατομική Ευημερία –Social Well Being).
Η μελέτη αυτή είναι αφιερωμένη στο Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, που συνέδραμε στη βελτίωση της επιδεινούμενης κατάστασης της υγείας του γράφοντος, για τρία χρόνια. 

Συμπληρωματικές, επιπλέον δεξιότητες που αποκτήθηκαν σε εργασιακά περιβάλλοντα, στο εξωτερικό. Σε αρκετούς τομείς.

Πληροφορίες, συστάσεις:

Ενδεικτικά αναφέρονται οι Καθηγητές ΕΚΠΑ: Ομότιμος καθηγητής Ιστορίας κ. Αντώνης Λιάκος, η ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας κ. Κατσιαρδή –Hering Όλγα, η διατελέσασα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας κ. Κατερίνα Γαρδίκα, οι Επίκουροι Καθηγητές Ιστορίας κ. κ. Βαγγέλης Καραμανωλάκης και Σπυρίδων Πλουμίδης, η Επίκουρη καθηγήτρια κ. Κατερίνα Κωνσταντινίδου, η καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας στο Πάντειο. Πανεπιστήμιο κ. Σία (Αναστασία) Αναγνωστπούλου, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ιστορικού
σπουδαστηρίου Ε. Κ. Π. Α., Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Σοφία Μεργιαλή-Σαχά, ο καθηγητής Γεωλογίας του Ε. Κ. Π. Α. κ. Νικόλαος Βούλγαρης, ο Δρ Π. Τ. Δ. Ε. και συγγραφέας κ. Γιάννης Μπάρτζης, η επίκουρη καθηγήτρια Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Columbia των Η. Π. Α. κ. Νένη Πανουργιά, και ο καθηγητής κ. Βασίλης Δ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος κατέχει την Νεοελληνική Έδρα Κ. Π. Καβάφης, Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Κλασικών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο του Michigan, των Η.ΠΑ.

Το όνομα μου είναι Αγάθη Ρεβύθη. Είδα για πρώτη φορά το φως του ήλιου, στις 21/11/62 στην Αθήνα , δώρο καρδιάς, από τον Θεό και τους γονείς μου, γεννημένοι στην  Κέρκυρα και Ζάκυνθο αντίστοιχα.

Είμαι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι  ΠΕΙΡΑΙΑ τμήμα Διοίκηση επιχειρήσεων

Εργάστηκα στην Ολυμπιακή Αεροπορία για 26 συναπτά έτη στην Οινον/κή Δ/ση

και στις Δημόσιες σχέσεις με αναγκαστική συνταξιοδότηση το 2010.

Διετέλεσα  Ραδιοφωνική παραγωγός τα  7 τελευταία χρόνια μέχρι τον Ιούνιο 2018 στον Επικοινωνία 94 fm παρουσιάζοντας θεματολογίες που άπτονται του Πολιτισμού ( Λογοτεχνία , Θέατρο , Μουσική ) με εθελοντική προσφορά  και τίτλους εκπομπών « Ποίηση στην εποχή της εκποίησης » « Go On » και « Εθελοντισμός – εδώ κάτι συμβαίνει »

Ασχολήθηκα ενεργά στην Ομάδα Εθελοντών Ηρακλείου Αττικής 6 έτη

Τον Μάιο του 2012 διακρίθηκα στον διαγωνισμό στίχου του  REAL  fm « Αγάπη ψυχόπονη » με Ερμηνεία  Αλέξανδρου Χατζή και Μουσική Σάκη Τσιλίκη

Είμαι μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών , λόγου  και Επιστημών Ελλάδος από το 2014

Είμαι μέλος της Πανελλήνιας ένωσης Μουσικών Συνθετών & στιχουργών ΕΜΣΕ & Autodia / Αυτοδιαχείρισης.

Υπήρξα για 2 χρόνια Αρχισυντάκτρια του portal Difernews.gr / Talk , Πολιτισμός , Λογοτεχνική αφύπνιση με συνεντεύξεις και αφιερώματα ενώ παράλληλα αρθρογραφώ στο FiloxeniArt μέχρι και σήμερα

Είμαι μέλος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού με έδρα την Θεσσαλονίκη

Συμμετείχα στην ποιητική Συλλογή 2015 «Σύγχρονοι Έλληνες ποιητές 2015» του  Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ

Το 2016 μελοποιήθηκαν 15 έργα μου στο Εξωτερικό και υπάρχουν στο Cd Album POETICA σε Μουσική  & Ερμηνεία Άλκη Πολύβιου – Αλέξανδρου Χατζή. Συμμετέχουν οι Χορωδίες Ελληνοαγγλικής Αγωγής – Πεύκης & Λυκόβρυσης

Τον Μάιο του 2019 παρουσίασα την 1η ποιητική μου συλλογή

«Καταφύγιο Οινοθήρας»

Τον Μάιο του 2020 θα παρουσιάσω την 2η ποιητική συλλογή μου

« Ανίκητος παλμός »

Τιμήθηκα το 2019 με το Β’ Βραβείο στον Η’ Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό του Πολιτιστικού – Κοινωνικού  φορέα  «Αμφικτυονίας Ελληνισμού» με θέμα  «Ο κόσμος μας στην θεωρία του χρόνου» με το ποίημα  «Δύο  φύλλα μυρτιάς»

Έχω παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα δημοσιογραφίας και λογοτεχνικής δημοσιογραφίας στο Κ.Ε.Κ  Infodata

Είμαι μέλος του Δ.Σ του ΛΕ.ΦΙ λέσχες φιλίας του Δήμου Αθηναίων

Έχω 20ετή εμπειρία συνεργασίας στην Έρευνα αγοράς

 Θεωρώ πως η ανθρώπινη υπόσταση με το 100% ψυχής και χ% γνώσης  μπορεί να επαναπροσδιορίσει το ατομικό αλλά και το συλλογικό «γίγνεσθαι»

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…