Η αρχισυνταξία και οι συνεργάτες

Η Λυγερή Βικάτου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Κεφαλονιά. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Ως δημοσιογράφος, έχει εργαστεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο (εφημ. Μετρό, Δικέφαλος, περιοδ. Forum, ιστοσ. Actiglobe, adartes, politisonline κλπ.) και έχει ασχοληθεί με τα πολιτιστικά, τα διεθνή και το ελεύθερο θέμα. Γράφει επίσης για ό,τι αγαπά, πιστή στην άποψη ότι το καλό ΕΙΝΑΙ είδηση. Έχει υπάρξει επίσης συνεργάτης στο γραφείο διεθνούς Τύπου της Ο.Ε.  των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» και στο γραφείο Τύπου  του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Τελευταία της εργασία η αρχισυνταξία και επιμέλεια κειμένων στην ιστοσελίδα PolitisOnLine. 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιθάκη και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι επαγγεματικά με τον τουρισμό και συγκεκριμένα τον περιπατητικό (Ίδρυσα μια επιχείρηση με το όνομα Explore Ithaca όπου οδηγώ τους τουρίστες στα μονοπάτια της Ιθάκης μέσα από ένα ταξίδι στην παράδοση τη λαογραφία την ιστορία και τη βιοποικιλότητα του νησιού). Τους ''νεκρούς'' μήνες στο νησί(δλδ χειμωνα και φθινόπωρο) ασχολούμαι με αγροτικές δουλειές.

Σπούδασα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Μετά τις σπουδές και τη θητεία μου στο στρατό(υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις του ελληνικού στρατού ως καταδρομέας αλεξιπτωτιστής) επέστρεψα στην Ιθάκη μου να πραγματοποιήσω όλα μου τα όνειρα.

Αυτή τη στιγμή είμαι δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου μας κ.Στανίτσα και αντιπρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του δήμου.

Ασχολούμαι με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία και είμαι ενεργός αθλητής στο νησί με την ομάδα της Α.Ο ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ στο ποδοσφαιρικό τμήμα.Τα χόμπι μου είναι αρκετά όπως ποδόσφαιρο,βόλλευ,πεζοπορία,φωτογραφία,παρατήρηση βιοποικιλότητας,συλλογή νομισμάτων κ.α

 

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου κι έκανε τις πρώτες του μουσικές και χορευτικές σπουδές. Παρακολούθησε μαθήματα χορού στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1993 αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.
Ως ηθοποιός και χορευτής συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, τη Μαρία Χορς, το Θίασο Πορφύρα της Ειρήνης Παπά, το Μιχάλη Κακογιάννη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα Χορικά της Ζουζούς Νικολούδη, το Χοροθέατρο Ροές, το Θέατρο Τέχνης κ.ά.
Το 1994 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Τέλος Εποχής» του Αντώνη Κόκκινου. 
Έχει χορογραφήσει ή σκηνοθετήσει: 89 Θεατρικά Έργα, 36 Όπερες, 30 Χοροθεατρικά Έργα, 4 μικτά θεάματα, 3 Κουκλοθέατρα, 9 Έργα με Παιδιά και 6 με Εφήβους, μεταξύ άλλων, για την Fujiwara Opera του Τόκιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Θέατρο (Κεντρική, Πειραματική, Παιδική Σκηνή), την Εθνική Λυρική Σκηνή (Κεντρική, Παιδική Σκηνή), την Όπερα Δωματίου Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, Κέρκυρας, Κοζάνης, Κρήτης και Ρούμελης, την Έξοδο Λάρνακας, τα Θέατρα: 104, Εγνατία, Θέατρον, Κιβωτός, Πειραιώς 131, Χορν, Ίδρυμα Κακογιάννη.
Από το 1997 διδάσκει σε σεμινάρια και στο Εργαστήρι Ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου (1999-2001), στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου (2008), στο Όπερα Στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2009) και στη Θερινή Ακαδημία Όπερας (Όπερα Δωματίου Κέρκυρας / τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου / ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας (2012), στο Centro Sociale di Salerno στο πλαίσιο του προγράμματος “CFP D e per il progetto Quelli che la Danza/Ra.i.d. Festival” (2014), Dance Days 4 Χανιά (2014), στο Μεταπτυχιακό Τμήμα των Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου / Ναύπλιο (2016, 2017).
Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις του Χοροθεατρικού Ομίλου του Κολεγίου Αθηνών (1997-2001) και του Μουσικού Ομίλου του Αρσάκειου Τοσίτσιου Ιδρύματος Αθηνών (2006).
Για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας έχει σκηνοθετήσει: την όπερα του Τζιακίνο Ροσίνι,“La cambiale di matrimonio” (2008 - στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013 / “La bottega delle voci - opera dei Giovani”), “Το Καμπιέλο” του Γκολντόνι (2012), τις “ασκήσεις ετοιμότητας” (2013 - “in readiness” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος La bottega delle voci - centro di produzione teatrale II”), τις  βραδιές “κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό” (2012 – 2014), τις  βραδιές “υπό το φως των κεριών” (2012-2014) , τις μουσικές βραδιές “στην Πανσέληνο”(Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος 2012, 2013, 2014), το έργο του Μπρεχτ “Η Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της” (2014) και τη μαύρη κωμωδία “λευκή δαντέλα”(2015).
Το 1993 ίδρυσε το Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος για το οποίο έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει τα έργα: Τα Ερωτικά (1993), Εξέδυσάν Με (1995), Λίλιθ (1996), Σαλώμη (1998), Εν Πλω (1999), Έκτοτε (1999), Φαίδρα (2000), Φαίδρα (Νέα εκδοχή-2003), Solitude (2004), Εδουάρδος Β΄ (2005), Εδουάρδος Β΄ (Νέα εκδοχή-2006), A.Y.O.R.: Με δική σου ευθύνη (work in progress -2007), ασκήσεις ετοιμότητας I (2008), ασκήσεις ετοιμότητας II (2008), ασκήσεις ετοιμότητας III (2008), ασκήσεις ετοιμότητας IV (2008), ασκήσεις ετοιμότητας V (2009), ασκήσεις ετοιμότητας V (2010), μνήμες στο νερό (2010), the forbidden city (2011), ασκήσεις ετοιμότητας V (Νέα εκδοχή-2011), ασκήσεις ετοιμότητας VI (2012), ασκήσεις ετοιμότητας VΙI (2013), ασκήσεις ετοιμότητας (Νέα εκδοχή-2014), ρωμαίος + (2014), corpus poeticus I (2015), Αντίνοος (2015), Τα σπίτια που είχα μου τα πήραν (2015), Δες, τα χέρια μου είναι άστρα, είναι πουλιά, είναι θηλιά, είναι αγκαλιά...(2016), Ηρακλής (2016), Άκου έν’ όνειρο, ψυχή μου (2017),  Eφωνάξαν ως τ' αστέρια του Iονίου και τα νησιά (2017).
Είναι μέλος και από το 2011 πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID της UNESCO. Υπήρξε Αντιπρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τις Σχολές Χορού και μέλος της Επιτροπής Τιμητικών Συντάξεων του Υπουργείου Πολιτισμού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού. Είναι ιδρυτικό μέλος και από το 2002, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Από το 2012 έως το 2015 ήταν Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας.

 

Ο Γιώργης Π. κ-Δρυμωνιάτης, γεννήθηκε στα Κύθηρα στα μέσα του περασμένου αιώνα (1954) και ζει κάπως ακόμα. Ως τα δεκαοχτώ του έζησε και μαθήτευσε στο τετραπέλαγο νησί του κι ύστερα μετανάστευσε στην Αθήνα, οπού διαβιεί μέχρι σήμερα. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών και τα προς το ζην τα εξοικονόμησε εργαζόμενος ως Οικονομολόγος. Τα προς το ευ ζην τα διασφάλισε μέσα από την αγάπη του προς το λόγο και προς τις τέχνες, κυρίως ως δέκτης των ωφελημάτων τους, αλλά και ως ερασιτέχνης δημιουργός. Έχει εκδώσει τρία βιβλία μέχρι τώρα.
Τις ΚΟΥΡΙΟΖΙΚΕΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ( Διηγήματα στο τοπικό ιδίωμα του νησιού, ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ, 1999), το ΟΙ Θ8 ΚΙ Ο ΞΑΠΟΔΩ ( Κωμωδία με Θεούς και Ανθρώπους, σε τέσσερις πράξεις, ΚΥΘΗΡΑΙΚΑ 2008) και το ΤΑΦΟΣ ΜΕ ΘΕΑ (Μικρή μυθιστορία, ΖΑΘΕΟΝ ΠΥΡ 2012).
Η ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ , είναι η πρώτη του ( από τις δεκαοχτώ του) Ποιητική συλλογή που εκδίδεται σε χαρτί. Πλην από το μέγα βραβείο της αγάπης των πολλών εκ του φυσικού , αλλά και διαδικτυακών φίλων του , δεν έχει βραβευθεί ποτέ και για τίποτε, παραμένοντας έτσι αλώβητος από τα συστήματα κι ανεξάρτητος από τις εξουσίες.

Η Κατερίνα Λέκκα γεννήθηκε στην Αθήνα. και κατάγεται από τους Παξούς. Σπούδασε γαλλική φιλολογία κι εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση για αρκετά χρόνια. Παρακολούθησε σεμινάρια ψυχολογίας για παιδιά κι εφήβους. Το διάστημα 2005 -2008 αρθρογράφησε στην τοπική εφημερίδα της Αργυρούπολης, "Επικοινωνία". Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών ‘‘ΔΙΩΝΗ’’. Πρόσφατα εκλέχτηκε έφορος της Ιονίου Βιβλιοθήκης της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας. Έχει ζήσει στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στη Νέα Υόρκη και στο Οχάιο. Σήμερα ζει με την οικογένειά της στην Αργυρούπολη. Χόμπι της η τέχνη του ντεκουπάζ. Προηγούμενα δημοσιευμένα έργα: Αιχμάλωτοι στο νησί των Κοραλλιών, Έκλειψη, Το μάτι του Τρίτωνα, Η Αρχόντισσα της Μάνης, Ο Μάρτυρας της νύχτας, Ο λωτός της αμαρτίας.

 • “CHEF EUROPEAN 2015” 
 • Πρόεδρος της νέας Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις»
 • Διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων
 • Διευθυντής Επτανησιακής Γαστρονομίας της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας.
 • Chef de projet ΣΕΤΚΕ«Καλάθι Πρωινού»
 • Μητρώο Εκπαιδευτών Επιχειρήσεων Τροφίμων ΕΦΕΤ
 • Executive Private Chef/Catering
 • Panel Leader "Tasty Olymp Awards"
 • Μέλος στην CEUCO
 • Μέλος στο Ινστιτούτο Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας
 • Πιστοποιημένος και εγγεγραμμένος εκπαιδευτής στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ
 • Πιστοποιημένος στην Ευρω-Ασιατική Διδασκαλία – Τουρισμού των Ομίλων UNESCO
 • Εκπαιδευτής στα ΔΙΕΚ, περιφέρεια Αττικής

Ψυχοθεραπευτής, Ομαδικός Αναλυτής, Ειδικός στη Διοίκηση και τον Κοινωνικό Σχεδιασμό, Επιστημονικώς Υπεύθυνος του Γραφείου Κοινωνκής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Ψυχοθεραπείας και Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση.

Ο Βλάσης Τσώνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1961, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια και  μετέπειτα σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες με ειδικότητα στην Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο της Πίζας στην Ιταλία. Σήμερα ζει και εργάζεται στο νησί, ως φωτογράφος.
Tα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την φωτογράφιση της Κέρκυρας, προσπαθώντας μια διαφορετική προσέγγιση στον χώρο που τον περιβάλλει. Αποτέλεσμα της φωτογραφικής αυτής αναζήτησης, ήταν η χρήση φωτογραφιών του από τον Δήμο Κερκυραίων  σε διάφορες περιστάσεις  και μια σημαντική χορηγία από την 21η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την Χορωδία Κέρκυρας, που οδήγησαν σε μια Ατομική Έκθεση τον Αύγουστο του 2008 στο Λατινικό Παρεκκλήσι,  εντός του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας, με τίτλο  «Κέρκυρα- Ταξίδι στο Χρόνο». 
Παράλληλα η τότε Νομαρχία Κέρκυρας, δημιούργησε δίσκο ακτίνας που διαθέτει σε παρουσιάσεις της Κέρκυρας με έργα της συλλογής του. Επίσης η  εορταστική κάρτα του Δημάρχου Κερκυραίων για την πρωτοχρονιά του 2009 και 2010 αποτυπώνουν  εικόνες της πόλης, με έργα που προσέφερε για την χρήση αυτή. Τον Μάιο του 2009 μετά από ευγενική χορηγία του Δήμου Κερκυραίων και της 21ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία  στις Αλευραποθήκες του Παλαιού Φρουρίου νέα Ατομική έκθεση με θέμα τις Μουσικές Μπάντες της Κέρκυρας και με τίτλο «Κέρκυρα- Φωτογραφίζοντας τον Ήχο».   
Φωτογραφίες του Βλάση Τσώνου με θέματα από την Κέρκυρα, αριθμημένες με αύξοντα αριθμό κατά την λογική των χαρακτικών, τυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί ή σε  καμβά και αλλά υλικά  βρίσκονται σε χώρους φίλων της Τέχνης στις Η.Π.Α στην Γερμανία  στην Ιταλία στην Ελβετία στην Τουρκία , σε διάφορες πόλεις της χώρας μας και  σε σπίτια πολλών   φίλων της τέχνης που τους αρέσει η εικαστική του προσέγγιση. Παράλληλα μέρος του έργου του είναι ανεβασμένο σε  ηλεκτρονική μορφή σε ιστοσελίδες της Γερμανίας και του Ισραήλ. ‘Έργα του  έχουν εκτεθεί στην Σερβική πόλη Sombor, όπου είναι επίτιμο μέλος του Φωτογραφικού Συλλόγου της Πόλης.
Επίσης ένα μεγάλο μέρος των έργων που κοσμούν το Μαράσλειο Δημαρχιακό Μέγαρο Της Κέρκυρας , είναι δικές του. 
Ο Βλάσης Τσώνος είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Κέρκυρας (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΚΕ). Συνολικά έχει κάνει μέχρι σήμερα, (Μάιος 2017) 20 εκθέσεις φωτογραφίας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο . Η  φωτογραφική του ματιά αναδεικνύει την ομορφιά της σημερινής Κέρκυρας. Νέα δουλειά του με θέμα την Κέρκυρα, ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σύντομα.  

 

 

                                                                       

 

Πριν από 69 χρόνια γεννήθηκα στα Κύθηρα, όπου έκανα τις εγκύκλιες σπουδές. Κατόπιν φοίτησα στη Φιλοσοφική Αθηνών από όπου πήρα το πτυχίο μου το 1970. Το 1972 διορίστηκα στη Μέση Εκπαίδευση. και υπηρέτησα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κυθήρων μέχρι το 1998. Στη συνέχεια υπηρέτησα με απόσπαση στο Τοπικό Αρχείο Κυθήρων μέχρι το 2008, οπότε συνταξιοδοτήθηκα. Ασχολήθηκα με τη μεταγραφή και εκδοση αρχειακού υλικού και εξακολουθώ να προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στο Αρχείο των Κυθήρων.

Με κεφαλλονίτικες και ζακυνθινές ρίζες από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Μεγάλωσε στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου, τα οποία λατρεύει. Στα ελληνικά γράμματα εμφανίστηκε από τα μαθητικά του χρόνια με συνεργασίες στο παιδικό περιοδικό “Ελληνόπουλο”.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…