67η Περίοδος Γιορτών Λόγου & Τέχνης 2022 του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας

Aνακοινώθηκε το πρόγραμμα για τις Γιορτές Λόγου & Τέχνης 2022, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας. 

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας κος Χαράλαμπος Καλός επεσήμανε στον χαιρετισμό του τη σπουδαιότητα  της διοργάνωσης:

«ύστερα από δύο χρόνια που σημαδεύτηκαν από αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας γιορτάζει φέτος την 67η περίοδο των Γιορτών Λόγου & Τέχνης, παρουσιάζοντας ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλες τις μορφές τέχνης και έχοντας ανοιχτούς όλους τους χώρους του.

Λόγος, θέατρο, μουσική, χορός, εικαστικά, κινηματογράφος, φιλοξενούνται στο Ανοιχτό Θέατρο, το Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός», την Αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρος Στάμος» και την Λευκαδιακή Πινακοθήκη, που λειτουργούν σε καθημερινή βάση για να στεγάσουν την καλλιτεχνική έκφραση των ανθρώπων που δοκιμάστηκαν από την πανδημία και επικοινωνούν εκ νέου τις τέχνες τους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας συμπληρώνει 60 χρόνια δημιουργικής και ηχηρής παρουσίας, με το μήνυμα της συναδέλφωσης των λαών και της παγκόσμιας ειρήνης να παραμένει επίκαιρο και να καθίσταται αναγκαίο. Ο ιστορικός πολιτιστικός θεσμός επιστρέφει δυναμικά για να ενώσει τους χορούς, τις παραδόσεις και τις μουσικές του κόσμου, εγκαινιάζοντας μια εποχή αλλαγών και βελτιώσεων.

Γι’ αυτήν τη νέα εποχή δεν σταματάμε να εργαζόμαστε σταθερά και εντατικά, βελτιώνοντας τις υπάρχουσες υποδομές και έχοντας ως ορίζοντα την ολοκλήρωση του Νέου Θεάτρου Λευκάδας το 2023.

Σας καλώ όλους να συμμετέχετε στον κορυφαίο θεσμό του καλοκαιριού, τις Γιορτές Λόγου & Τέχνης, γιατί ο πολιτισμός, η εξωστρέφεια και η χαρά είναι ισχυρά αντίδοτα σε όσα φωλιάζουν απειλητικά στις ψυχές μας, γιατί η έμπνευση και η δημιουργία μετουσιώνουν τα όνειρα σε αληθινή ζωή.

Καλό καλοκαίρι!»

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…