Το 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας πιστό στο Αυγουστιάτικο ραντεβού!

Το 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας ξεκινά  την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 στην πόλη της Λευκάδας, πιστό στο αυγουστιάτικο ραντεβού του με όσους αγαπούν τη λαογραφία των λαών του κόσμου.

 

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας φιλοξενεί στη φετινή διοργάνωση 11 ξένα φολκλορικά συγκροτήματα, 6 τοπικούς χορευτικούς Συλλόγους και πλήθος εθελοντών.

‘Ολος σχεδόν ο πλανήτης θα περάσει μπροστά από τα μάτια των θεατών δημιουργώντας έτσι ένα φολκλορικό καλειδοσκόπιο στη μεγάλη χορευτική παρέλαση και την τελετή έναρξης της Κυριακής 18 Αυγουστού 2019.

Από την Ασία συμμετέχουν φολκλορικά συγκροτήματα από το Ιράν  (Diar), τη Ρωσία (Iskorka περιοχή Κίροφ και Kytalyk από τη Δημοκρατία της Γιακούτιας) και Τουρκία (Kartal)

Από την Ευρώπη τα φολκλορικά συγκροτήματα από την Ισπανία (Μαγιόρκα Escola de Ball de Bot Calabruix), τη Λετονία (Perle and Rits), τη Σερβία (Spanac).

Από τη Νότια Αμερική τα φολκλορικά συγκροτήματα από τo Μεξικό (Ballet Folklorico of Cuicalli), την Ονδούρα (Ballet Folklorico Nacional Yarugua), την  Παραγουάη ( Elenco Mita Rory)  και τη Χιλή Tongariki

Στη διοργάνωση συμμετέχουν 6 χορευτικοί Σύλλογοι της Λευκάδας : Ορφέας, Νέα Χορωδία, Πήγασος, Απόλλων Καρυάς, Αλέξανδρος Νυδριού,  Χορευτικός Όμιλος Λευκάδας.


Εκτός από τις καθιερωμένες υπέροχες παραστάσεις στη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου, το Φεστιβάλ και φέτος


Ε Ι Ν Α Ι   Π Α Ν Τ Ο Υ

 
• Θεάματα δρόμου καθημερινά σε δρόμους και πλατείες της Λευκάδας.
• παραστάσεις στα χωριά του Δήμου μας ( ‘Αγιος Νικήτας, ‘Αγιος Πέτρος,  Βλυχό, Καρυά, Νυδρί, Καλαμίτσι)  και στο Μεγανήσι.
• Έκθεση φωτογραφίας «Περουβιανός Αμαζόνιος» στο Πνευματικό Κέντρο.


* Όλα αναφέρονται αναλυτικά στο έντυπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ το οποίο διανέμεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου.

Το 57ο Φεστιβάλ Φολκλόρ και φέτος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας EFFE Europe for Festivals Festivals for Europe,  του All About Festivals .

Παράλληλα τελεί υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφοριών των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη , των Πρεσβειών της Λετονίας, του Μεξικού και του Ιράν, της Ελληνο-ινδικής Εταιρείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης και του Κρατικού Οργανισμού Πολένοβ της Μόσχας.

Επίσης υποστηρίζεται από το περιοδικό Sol Latino και το περιοδικό του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας του Ιράν.

Για καθημερινή ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του 57ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ :

FACEBOOK: Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας
ΤΗΛ : 26450-22620  Γραφείο Φεστιβάλ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…