Αφιέρωμα στον Ανδρέα Κάλβο: 150 χρόνια από το θανατό του, στο Μορφωτικό Κέντρο Λόγου «Αληθώς»

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου “Αληθώς” έχει την τιμή να αφιερώσει την 4η εκδήλωση του η΄ κύκλου δράσεών του στον Ζακύνθιο και μέγα “Φιλόπατρι” Ποιητή ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟ-ΙΩΑΝΝΙΔΗ(1792-1869), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, κατά το τρέχον έτος, 150 χρόνων από τον θάνατό του και με γενικό τίτλο, τους στίχους του ίδιου: “και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως”.

 

Η κάλβεια φιλολογική – μουσική αυτή εκδήλωση θα γίνει στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 7.30 το βράδυ και θα περιλαμβάνει:

Στο πρώτο μέρος, ο Φιλόλογος κ. Γιώργος Φιορεντίνος θα δώσει διάλεξη, με θέμα: “Ο ανεικόνιστος Ανδρέας Κάλβος, ανάμεσα στον Σολωμό και τον Φώσκολο”.

Στο δεύτερο μέρος, δυο συνεργαζόμενα χορωδιακά σχήματα του νησιού, η Παιδική – Νεανική Χορωδία Ζακύνθου και η Χορωδία Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ζακύνθου, θα αποδώσουν μελοποιημένα ποιήματα του τιμώμενου Ποιητή κι ε΄να νεότερο άσμα, που αφορά στην φυσιογνωμία του Κάλβου. Θα διευθύνει ο Μουσικός κ. Αντώνης Κλάδης, ενώ στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Αναστόπουλος.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…