Στο Φεστιβάλ «Μεσόγειος» της Λισαβόνας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών Κέρκυρας

Στο φεστιβάλ μεσογειακών πολιτισμών που θα πραγματοποιηθεί 12-16 Σεπτεμβρίου στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας θα συμμετέχει εκπροσωπώντας την Κέρκυρα αλλά και τη χώρα μας ο πολιτιστικός σύλλογος Σινιών με 30μελές χορευτικό συγκρότημα που θα παρουσιάσει Ελληνικούς και επτανησιακούς χορούς.

Το φεστιβάλ με τον τίτλο “Μεσόγειος: Το έδαφος των 5 αισθήσεων” περιλαμβάνει πάνω από 100 δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την μουσική, το χορό, τη λαογραφία, την γαστρονομία, τη χειροτεχνία, την έκθεση παραδοσιακών τοπικών προϊόντων της κάθε χώρας , συναυλίες, workshops αλλά και διεθνές συνέδριο για τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο με την υποστήριξη της Ένωσης Τουρισμού της Λισαβόνας.

Στις εκατοντάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό στάδιο της πόλης θα συμμετέχουν επίσης πολιτιστικά σχήματα από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Κροατία, τη Σερβία, την Τυνησία και την Τουρκία.

Το πολιτιστικό φεστιβάλ της Μεσογείου έχει στόχο την προώθηση της ειρήνης και της αλληλεγγύης των χωρών της Μεσογείου μέσα από την παράδοση και την κουλτούρα. Η Λισσαβόνα για 5 μέρες θα μετατραπεί σε ένα κέντρο μεσογειακών πολιτισμών ενώ τις εκδηλώσεις υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν πάνω από 50 χιλιάδες άτομα.

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών θα πραγματοποιεί καθημερινές εμφανίσεις ενώ θα συμμετέχει σε ειδικά εργαστήρια χορού καθώς και στο διεθνές συνέδριο πολιτισμού .

Το 30μελές χορευτικό του συγκρότημα θα εμφανίζεται στη σκηνή κάθε απόγευμα για πάνω από 20 λεπτά παρουσιάζοντας χορούς από την Ελλάδα και τα Επτάνησα.

Το φεστιβάλ διοργανώνει ο CIOFF UNESCO και τελεί υπό την αιγίδα της Πορτογαλικής Δημοκρατίας.

 

Πηγή: corfupress.com

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…