Η παραδοσιακή φορεσιά των Παξών στη σύγχρονη εποχή με Playmogreek

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, συνεχίζοντας το αφιέρωμα στη λαϊκή παράδοση των Επτανήσων (Θεματική ενότητα: Παραδοσιακές Φορεσιές των Επτανήσων) και το πέρασμά τους στη σύγχρονη εποχή, από το χθες στο σήμερα, μέσω του παιχνιδιού (κούκλα-μινιατούρα) playmogreek, παρουσιάζει το 3ο νησί των Επτανήσων με την αποτύπωση της παραδοσιακής φορεσιάς, γυναικείας και ανδρικής, από τη λαϊκή παράδοση των Παξών.

  

Η φωτογράφιση με τίτλο  «Από το χθες στο σήμερα Παξοί σαν παραμύθι»,  πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2020, παρά τις δυσκολίες που επέφερε η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και στη χώρα μας, σε τοπόσημα του Πειραιά και συγκεκριμένα στην Πειραϊκή.Στο φωτογραφικό υλικό εικονίζονται οι νεαροί Παξινοί:  Εβελίνα Ντούφα και Βαγγέλης Βλαχόπουλος με παραδοσιακές φορεσιές του νησιού.


Φορέας Υλοποίησης - Επικοινωνίας: Ένωση Επτανησίων Ελλάδας
Επιμέλεια Οργάνωσης: Ελένη Κονοφάου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Ε.Ε.Ε.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Ιδέα - Επιμέλεια: Πέτρος Μήτσου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ε.Ε.Ε.
Συντονισμός φωτογράφησης: Μαρούσω Γραμματκού , Γεν. Γραμματέας Ε.Ε.Ε.
Φορέας παροχής ιματιοθήκης: Πολιτιστικός Σύλλογος Παξών
Λαογραφική αποτύπωση: Σπύρος Μπογδάνος, συγγραφέας και λαογράφος των Παξών
Καλλιτεχνική δημιουργία playmogreek: Πέτρος Καμινιώτης
Φωτογράφιση-Μοντάζ: Ειρήνη Χάλαρη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της ιδέας και ιδιαίτερα τους Παξινούς : Γιώργο Αργυρό, Στέλιο Βλαχόπουλο, Κίκη Κουβαλιά, και Λεωνίδα Λιώλη για την ευγενική τους υποστήριξη και ανακοινώνει εκ νέου την τέταρτη φωτογράφηση με το νησί της Κέρκυρας.  

Έκθεση εικόνων

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…