Παλαιά παιχνίδια της Λευκάδας

Δυο μήνες πριν, στις 11 Μαρτίου 2020, ο ΠΟΥ κήρυξε επίσημα τον περίφημο COVID 19 ως πανδημία. Λίγες ημέρες αργότερα κλειστήκαμε όλοι σπίτια μας, βιώνοντας μια τρομακτική και πρωτόγνωρη κατάσταση.

Μετά τις πρώτες αμήχανες ημἐρες, άρχισαν να κυκλοφορούν στα social media διάφορα challenges για να σπάσει λίγο ο φόβος μπροστά στον άγνωστο αυτό ιό που χτύπησε την πόρτα της ανθρωπότητας και να περνούν οι μέρες λίγο πιο ευχάριστα.

Έτσι σκέφτηκα να πάρω μέρος κι εγώ σε ένα challenge. Ένα δικό μου, προσωπικό!

Να καταφέρω να κάνω πράξη μια ιδέα από εκείνη την παρατημένη λίστα ιδεών που έχω κοτσάρει με ένα μαγνητάκι στο ψυγείο μου!

Κι επέλεξα αυτή που έλεγε "Παλαιά παιχνίδια της Λευκάδας".

Έδωσα στον εαυτό μου δυο μήνες για να γίνει η ιδέα μου πράξη. Και τα κατάφερα!

Και χαίρομαι πάρα πολύ που μαζί με την ιδέα μου ολοκληρώθηκε ή τουλάχιστον έτσι δείχνει, και ο εγκλεισμός μας και σύντομα θα μπορέσω να επισκεφτώ και το αγαπημένο μου νησί. Τη Λευκάδα μου.

Αφορμή για την καταγραφή των παιχνιδιών της Λευκάδας, αποτέλεσε, πέρα από τα παραπάνω, και η μόνιμη ενασχόλησή μου με το Λεξικό του Λευκαδίτικου Γλωσσικού Ιδιώματος.

Αποτελεί άλλωστε και την κύρια πηγή των όσων θα διαβάσετε στο αρχείο που ακολουθεί.

Το αρχείο μπορείτε να το διαβάσετε ή να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από ΕΔΩ

 

Χρυσούλα Σκλαβενίτη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…