Φωτογράφηση της λευκαδίτικης παραδοσιακής γαμπριάτικης και νυφιάτικης φορεσιάς σε τοπόσημα της Αθήνας

Φωτογράφηση της λευκαδίτικης παραδοσιακής γαμπριάτικης και νυφιάτικης φορεσιάς σε τοπόσημα της Αθήνας Φωτογράφηση της λευκαδίτικης παραδοσιακής γαμπριάτικης και νυφιάτικης φορεσιάς σε τοπόσημα της Αθήνας

Με σκοπό την αποτύπωση της λευκαδίτικης παραδοσιακής γαμπριάτικης και νυφιάτικης φορεσιάς στη σύγχρονη εποχή μέσα από κούκλες – PLAΥMOGREEK πραγματοποιήθηκε φωτογράφηση με τίτλο «Λευκάδος και πάσης Ελλάδος» σε τοπόσημα της πόλης των Αθηνών, όπως την Ακρόπολη, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Εθνικό Κήπο, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, με την νύφη να υποδύεται η Χαρά Τσουκαλά και τον γαμπρό ο Πέτρος Μήτσου.

 

 


Ο Φορέας εκπροσώπησης ήταν ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη» και φορέας προώθησης-επίτευξης της ιδέας ήταν η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Πέτρος Μήτσου. Το φωτογραφικό υλικό είναι από την προσωπική συλλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ε.Ε.Ε. κου Πέτρου Μήτσου, ο οποίος αναφέρει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:
«Ευχαριστώ θερμά τον Πέτρο Καμινιώτη για τα αριστουργήματα που κοσμούν τη συλλογή μου καθώς και την Ειρήνη Χάλαρη για τις υπέροχες φωτογραφίες. Επίσης θερμές ευχαριστίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Απόλλων Καρυάς» Λευκάδας για την υπέροχη νυφιάτικη φορεσιά καθώς και στους συνεργάτες μου (Χαρά Τσουκαλά, Ευφροσύνη Λάζαρη, Παναγιώτα Γεωργάκη) και τους ανθρώπους που αγαπούν τη Λευκάδα και υπηρετούν την παράδοσή της αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων (Ντίνα Μικρώνη)».

 

Ενώ η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε.Ε.Ε. κα Ελένη Κονοφάου, σε ερώτησή μας αναφέρει:

«Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί την πρώτη δραστηριότητα του Πέτρου Μήτσου ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ε.Ε.Ε. και θα ακολουθήσουν μεμονωμένα αλλά και μαζικά, απεικονίσεις και των άλλων παραδοσιακών φορεσιών από τα Επτάνησα! Στόχος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας είναι η αποτύπωση της παράδοσης του τόπου μας με τη σύγχρονη ματιά και τεχνολογία. Είναι μια κίνηση που σηματοδοτεί την αγάπη μας για την παράδοση και τα Επτάνησα, μέσα από τη σύγχρονη ματιά της λαϊκής μας παράδοσης. Οι κούκλες PLAYMOGREEK μεταλαμπαδεύουν με σεβασμό στην παράδοση, μνήμες και πολιτισμό από το χθες στο σήμερα!».

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…