πριν από ένα χρόνο

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων Μ.Εβδομάδας στο Ληξούρι

Ο Δήμος Κεφαλονιάς ανακοίνωσε το εορταστικό πρόγραμμα της Μ.Εβδομάδας στο Ληξούρι.

Μεγάλη Παρασκευή 26/4 ώρα 21:30 μμ περιφορά του Επιταφίου από το Μητροπολιτικό Ναό Παντοκράτορα με προορισμό την κεντρική πλατεία , συνοδεία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου και της χορωδίας  της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. "Τζώρτζης Δελαπόρτας". Μετά το τέλος της δέησης στο άγαλμα του ναύτη στην παραλία ανάβουμε ευλαβικά τα φαναράκια και τα στέλνουμε να συναντήσουν τις ψυχές των αγαπημένων μας στον ουρανό.

Ώρα 23:45 μμ στα Μονοπωλάτα αμέσως μετά την περιφορά του επιταφίου αναβιώνουμε το έθιμο με το κάψιμο του Ιούδα.

Μεγάλο Σάββατο 27/4 ώρα 11:00 πμ Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μηνιατών , με το χαρμόσυνο άκουσμα της Πρώτης Ανάστασης σπάμε την στάμνα και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου οδηγούμαστε στην κεντρική πλατεία όπου συνεχίζεται το έθιμο του σπασίματος της στάμνας από τα γύρω μπαλκόνια.

Παράλληλα κορίτσια με παραδοσιακές στολές του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χωροπούλα» προσφέρουν στον κόσμο Πασχαλινά κουλουράκια και κόκκινα αυγά.

Η τελευταία στάμνα θα σπάσει έξω από το κτίριο της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου

 

Φωτογραφία: ΛΗΞΟΥΡΙ news

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…