Μουσικοθεατρική παράσταση "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ" της συγγραφέως ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και ο Δήμος Καλλιθέας το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου) παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση της καταξιωμένης συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση που φέρει τον τίτλο: "Η γυναίκα των τεσσάρων εποχών".

 

Σ’ ένα συγκλονιστικά δραματοποιημένο μονόλογο, η συγγραφέας Άννα Μπιθικώτση μας ξεναγεί στις "τέσσερεις εποχές" της γυναίκας με τις "καταιγίδες" στα μάτια και τις "λιακάδες" στην ψυχή.  Της γυναίκας που θυμάται και αναπολεί, που ψάχνει το τρόπο να "κολυμπά" στα βαθιά χωρίς να πνίγεται, που παίρνει το "τιμόνι" της ζωής στα χέρια της κόντρα στους καιρούς και τις απρόοπτες συνθήκες. Που ζητά πίσω τη ζωή που της έκλεψαν, τη ζωή που δεν τόλμησε να ζήσει ως μικρό κορίτσι, έφηβη, ερωτευμένη, σύζυγος, μάνα, προδομένη, διαζευγμένη, μοναχική, γυναίκα της απαξίωσης και του βιασμού, γυναίκα της μέσης και της τρίτης ηλικίας.

Η Άννα περνά μηνύματα που σαν ιώδιο γιατρεύουν τις πληγές, ενώ παρεμβάλλονται περίτεχνα και ευρηματικά video's και τραγούδια ανάλογου περιεχόμενου, τα οποία αποδίδουν δυο φωνές συνοδεία πιάνου σ’ ένα παζλ που συνθέτει ύμνο στη γυναίκα.

Στο πλαίσιο της παράστασης, κάθε γυναίκα θα συναντήσει κείνη τη φιγούρα που στέκεται καταμεσής του κόσμου ως ιερότητα, ανάμεσα στις "εποχές", που συνέθεσαν μα και συνθέτουν εν πολλοίς και τη δική της ζωή.

 

Ταυτότητα παράστασης

Θεατρική  αφήγηση  - σενάριο – καλλιτεχνική επιμέλεια : Άννα Μπιθικώτση

Τραγουδούν: ο διακεκριμένος ερμηνευτής, Σωτήρης Δογάνης & η εξαίρετη soprano και solist πιάνου, Κατερίνα Μεγάλου

Σκηνοθεσία: - Επιμέλεια video: Κώστας Νικολόπουλος, σκηνοθέτης - συνθέτης

Συντονίστρια: Ανατολή Κοζάρη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στο ΕΚΔΔΑ

 

"Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ"

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ της συγγραφέως

 ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

 

      ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ  - ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 

      ΣΑΒΒΑΤΟ,  11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

και ώρα 19:00

 

      ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

(Κρέμου 123 & Φιλαρέτου)

 

      Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΛΕΙ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO

ΤΕΧΝΩΝ, ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

Δύο λόγια  από τη συγγραφέα για το έργο της

"Μέσα από το έργο που υπογράφω και αφηγούμαι επί σκηνής, "τεμαχίζω" τον εαυτό μου ως "Η γυναίκα των τεσσάρων εποχών", με τη διάθεση να παρουσιάσω την αίσθηση της ομορφιάς, την αύρα του αρώματος, τον πόνο απ΄ το "αγκάθι", το εύθραυστο απ΄ το εφήμερο μιας ζωής γεμάτης ανατροπές στο πρόσωπο της φανταστικής πρωταγωνίστριας, που η ίδια ενσαρκώνω, από τη παιδική ως την τρίτη της ηλικία.

Στο τρίπτυχο αυτό δρώμενο (λόγος- μουσική- εικόνα) οι θεατές θα "συναντήσουν" τον καλά κρυμμένο εαυτό τους, σε στιγμές "ανομολόγητες"...

Η μουσική επένδυση από επιλεγμένες μελωδίες κλασικών έργων, τα τραγούδια άρρηκτα συνδεδεμένα με τη θεματολογία της παράστασης, ερμηνευμένα από τον καθηλωτικό ερμηνευτή Σωτήρη Δογάνη και τη συγκλονιστική soprano Κατερίνα Μεγάλου, καθώς και τα υψηλού επιπέδου video, τα οποία περίτεχνα και ευρηματικά προβάλλονται κατά τη διάρκεια του έργου, δημιουργούν άμεσα ένα αυθυποβάλλον σκηνικό.

Ο χρωματικός αφηγηματικός λόγος του καλλιτέχνη Σωτήρη Δογάνη, συνθέτει παράλληλα μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας μέσα  από τις απαντήσεις που απευθύνει στη "Γυναίκα των τεσσάρων εποχών", στα βαθιά και "κοφτερά" ερωτήματα που του θέτει, ενώ η σπουδαία  πιανίστρια Καίτη Μεγάλου "κεντά" με "άγιες" νότες το πιάνο της. Η πολυσχιδής ηρωίδα μου, με στιβαρότητα και δυναμισμό, με ερωτισμό και πυκνότητα συναισθημάτων "καλεί" όλους τους εαυτούς της σε μια συνάντηση που θυμίζει "μυστικό δείπνο" και σας περιμένει με συναισθηματική βαρύτητα και με διεισδυτική ενατένιση να τη γνωρίσετε.

Άννα Μπιθικώτση

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας

Διεύθυνση: (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου)

Τηλέφωνο: 210 957 0001

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…