πριν από ένα χρόνο

Σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών με Επτανησιακή μουσική στην ΕΡΤ Κέρκυρας

 

Η Χορωδία Κέρκυρας είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Κερκυραίους, αλλά και τους Επτανήσιους Συμπολίτες μας,και όχι μόνο, ότι σε συμπαραγωγή της ΕΡΤ Κέρκυρας και του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, θα αρχίσει η μετάδοση ραδιοφωνικών εκπομπών με θέμα «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ».

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η επαφή της επτανησιακής μουσικής, σε όλες τις μορφές της, έντεχνης, παραδοσιακής, ψαλτικής, παλαιότερης, νεότερης και σύγχρονης, με το φιλόμουσο κοινό των Επτανήσων, αλλά και της Ελλάδος γενικότερα και, μέσω της επαφής αυτής, η ανάδειξη, η διάδοση και η προβολή της, καθώς και η δημιουργία κλίματος συνεχίσεως της πλούσιας επτανησιακής μουσικής μας παραδόσεως. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα επί πλέον βήμα της προσπάθειας για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών, η οποία άρχισε με το Συνέδριο Επτανησιακής μουσικής που οργάνωσε η χορωδία Κέρκυρας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και της ΠΕΔΙΝ, τον Οκτώβριο του 2022. Αρωγός και θερμός συμπαραστάτης στην προσπάθεια αυτή της χορωδίας στάθηκε η ΕΡΑ Κέρκυρας που άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα και αγκάλιασε με ζήλο και ενθουσιασμό την πρόταση.

Στις εκπομπές θα καλούνται μεμονωμένα πρόσωπα που ασχολούνται με την επτανησιακή μουσική σε όλες τις μορφές της, καθώς και εκπρόσωποι μουσικών φορέων που ασχολούνται με την επτανησιακή μουσική από όλα τα Επτάνησα, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος.

Την εκπομπή θα παρουσιάζουν οι: Σπυρίδων Ρουβάς, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και Κωνσταντίνος Καρδάμης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και Ειδικός Συνεργάτης του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Οι εκπομπές θα μεταδίδονται ανά 15νθήμερο, ημέρα Παρασκευή στις 11:05 από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ Κέρκυρας αρχής γενομένης την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…