Η Αδελφότητα Κεφαλήνων & Ιθακησίων Πειραιά παρουσιάζει σπάνιο ιστορικό αποτύπωμα

 

Το Δίπλωμα των μελών του μεγάλου μας Σωματείου στα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του.

Στα άρθρα 5,6,7,8 του Ιδρυτικού Καταστατικού του 1922 του Σωματείου "Α δ ε λ φ ό τ η ς τ ω ν ε ν Π ε ι ρ α ι ε ί Κ ε φ α λ λ ή ν ω ν κα ι Ι θ α κ η σ ί ω ν" καθορίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των μελών του.

Στο άρθρο 9 αναγράφεται η υποχρέωση των μελών να εφοδιάζονται δίπλωμα με τα προσωπικά τους στοιχεία και με επικολλημένη τη φωτογραφία τους.

Έχουμε την τιμή να βρίσκεται στην Αδελφότητα ένα από τα πρώτα διπλώματα του 1922 του Γεωργίου Δεστούνη από την Άσσο και το οποίο σας παρουσιάζουμε.

Το δίπλωμα φέρει ημερομηνία 1 Σ/βρίου 1922 και τις υπογραφές ,του τότε προέδρου Αραβαντινού και του Γενικού Γραμματέα Δ .Γρηγοράτου.

Το μοναδικό αυτό ιστορικό ντοκουμέντο της εκατοντάχρονης πορείας της Αδελφότητας στάλθηκε στις 15/3/2001 στον πρόεδρο, από τον κ. Α ν τ ρ έ α Μ ι χ α λ ι τ σ ι ά ν ο εγγονό του Γεωργίου Δεστούνη.

 

Πηγή: inkefalonia.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…