Μουσείο Καποδίστρια:Τελευταίες ημέρες της έκθεσης "Κόμης Ιωάννης Καποδίστριας", στην Κέρκυρα

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 ολοκληρώνεται η έκθεση "Κόμης Ιωάννης Καποδίστριας" που παρουσιάζει στην Κέρκυρα το μοναδικό πιστό αντίγραφο του περίφημου πορτρέτου 'Κόμης Ιωάννης Καποδίστριας (1776-1831)', έργο του Σερ Τόμας Λόρενς, του 1818. Το πιστό αντίγραφο, που εκτίθεται στο Μουσείο Καποδίστρια έως το τέλος Νοεμβρίου, δημιουργήθηκε κατά παραγγελία του ιδρύματος Rothschild για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και με τη φροντίδα του οποίου παρουσιάστηκε για επτά μήνες φέτος, σε ειδικά σχεδιασμένη έκθεση, στο μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στον Ιωάννη Καποδίστρια. 

Πριν την ολοκλήρωση της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν δύο τελευταίες ξεναγήσεις/παρουσιάσεις του πορτρέτου για το κοινό: την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 12:00 (διάρκεια: 1 ώρα, δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής). 
 

 

Η έκθεση που φέρει τον τίτλο "Κόμης Ιωάννη Καποδίστριας" είναι σε επιμέλεια της κας Ντάριας Κοσκόρου (δ/ντρια - επιμελήτρια Μουσείου Καποδίστρια) και αποτελεί την πρώτη περιοδική έκθεση που διοργάνωσε το Μουσείο Καποδίστρια, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και την ευγενική στήριξη του Rothschild Foundation.

Η εμπειρία για τον επισκέπτη της έκθεσης του πορτρέτου στο Μουσείο Καποδίστρια πλαισιώνεται από ειδικά σχεδιασμένη ψηφιακή εφαρμογή/οδηγό της έκθεσης (διαθέσιμη δωρεάν στα ελληνικά και τα αγγλικά).
Η παρουσίαση του πορτρέτου συνοδεύεται επίσης από έκδοση και podcast του Jonathon Bond, παραγωγές που δημιουργήθηκαν με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και περιγράφουν το ιστορικό του πρωτότυπου πίνακα και της δημιουργίας του πιστού του αντιγράφου.    
 

 
Ώρες λειτουργίας Νοεμβρίου:

Ανοικτά: Τρίτη - Κυριακή, 10:00 - 16:00

Κλειστά: Δευτέρα & επίσημες αργίες
 

 

Με την ευγενική στήριξη του
 


 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…