Τέσσερα ψηφιακά αφιερώματα από το Μουσείο Σολωμού

Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, παραμένοντας ηλεκτρονικά ενεργό δημιούργησε μια ψηφιακή βιωματική εμπειρία, προκειμένου να ενθαρρύνει και να προσκαλέσει τους απομακρυσμένους επισκέπτες του εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Κάθε μήνα της φετινής άνοιξης, οι επισκέπτες-followers είχαν την δυνατότητα να δουν σημαντικά έργα τέχνης και εκθέματα που θησαυρίζονται στις αίθουσες και το Αρχείο του.

Τέσσερα ψηφιακά αφιερώματα, βασισμένα σε τέσσερις κυρίως άξονες: την Ελληνική Επανάσταση, την αυγή της μεταβυζαντινής και νεοελληνικής ζωγραφικής, τη συνύπαρξη ζωγραφικής και λογοτεχνίας μέσω του Ρομαντισμού και τέλος τη γνωριμία του κοινού με επιφανείς προσωπικότητες της Ιατρικής επιστήμης.

Στόχος του Μουσείου ήταν να ταξιδέψουν τα ήδη γνωστά εκθέματα των αιθουσών του έξω από τους τοίχους του, και να αναδειχτούν άγνωστα ντοκουμέντα από το Αρχείο του, ώστε το κοινό να έρθει πρώτη φορά σε επαφή μαζί τους.

Το πρόγραμμα των ψηφιακών εκθέσεων ήταν το εξής:

•17-25/3/2020
«Η Ελληνική Επανάσταση στο Μουσείο Σολωμού»
Το Ίδρυμα αφού ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στους εορτασμούς της συμπληρώσεως 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021), ξεκίνησε τις επετειακές δράσεις του από τον Μάρτιο του 2020. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε, για 3η χρονιά αφιέρωμα, με καθημερινές δημοσιεύσεις εκθεμάτων του Μουσείου που σχετίζονται με τον αγώνα του 1821, με αναρτήσεις δηλαδή από τα Χειρόγραφα του Διονυσίου Σολωμού («Ελεύθεροι Πολιορκισμένοι», «Ύμνος εις την Ελευθερία», «Εις Μάρκον Μπότσαρην»), οπτικοακουστικό υλικό από παρτιτούρες και το πιάνο του μουσουργού της επανάστασης Παύλου Καρρέρ και τέλος πορτραίτα των πρωταγωνιστών της Φιλικής Εταιρίας στη Ζάκυνθο (Διονύσιο Ρώμα, Παναγιώτη Στεφάνου, Δημήτριο Δαμουλιάνο).

•11-19/4/2020
«Λεπτομέρειες Μεγαλοβδόμαδου»
Για 3η συνεχή χρονιά, με την ευκαιρία του Πάσχα 2020, οργανώθηκε ειδικό μεγαλοβδομαδιάτικο αφιέρωμα. Κάθε μέρα και μια δημοσίευση, έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν λεπτομέρειες από τα εκθέματα της μόνιμης συλλογής και των φορητών εικόνων της Συλλογής Κολυβά που απεικονίζουν το Θείο Πάθος.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…