Η Κέρκυρα γιορτάζει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Για το φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 οργανώνονται οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη της Κέρκυρας.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ των καταστημάτων των δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Δημοσίων Επιχειρήσεων, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η πρωινή ώρα της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2018.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 26ης και 28ης Οκτωβρίου 2018

Πανηγυρικές εκδηλώσεις, κατά τις πρωινές ώρες, των μαθητών των Σχολείων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανάπτυξη σ’ αυτούς της σημασίας της 28ης Οκτωβρίου 1940 και ανάγνωση σχετικών ιστορικών κειμένων.

Ώρα 12:00 Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της πόλης από φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου, μαθητές των Σχολείων, Προσκόπων και Οδηγών, όπου θα προσέλθουν συνταγμένοι και με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους. Στην τελετή αυτή θα παραστούν οι Εκπαιδευτικές Αρχές της Πόλεως και τιμητική φρουρά με συμμετοχή Φιλαρμονικής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018


Ώρα 07:30 Θούρια και εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ’ όλες τις Εκκλησίες.
Ώρα 08:00 Έπαρση της σημαίας στον ιστό του Ν. Φρουρίου (ΝΑΣΚΕ)με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος, που θα παραταχθούν στο χώρο προ της Πύλης.
Ώρα 10:55Τέλος προσελεύσεως των επισήμων στον Ιερό Ναό.
Ώρα 11:00Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας ,από την Επιμελήτρια του παραρτ, Κέρκυρας της Εθν.Πινακοθήκης κ. Μαρίνα Παπασωτηρίου.
Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Δήμαρχο Κέρκυρας, Αντιπ/ρχη Π.Ε-Κέρκυρας, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ηπείρου και Ιονίων Νήσων , Πρόεδρο Παραρτ. Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών-Στρατού, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών -Ναυτικού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων του Νομού, Πρόεδρο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας, Πρόεδρο Ισραηλιτικής κοινότητας Κέρκυρας. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.
Ώρα 12:15 Παρέλαση, δια της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Φοιτητών, Μαθητών Σχολών και Σχολείων, Οδηγών, Προσκόπων, Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, με συμμετοχή των Φιλαρμονικών «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», «ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ» και «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», κατά εθιμική τάξη, (διάλυση τμημάτων Παλαιά Ανάκτορα).
Ώρα 17:30 Υποστολή σημαίας στο Ν.Φρούριο Κέρκυρας (ΝΑ.Σ.ΚΕ)

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…