Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στην Κέρκυρα, προετοιμάζοντας την ταινία Αγάπης ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Μετά το εξαιρετικά ευφρόσυνο πέρασμά του πριν από ένα χρόνο, παρουσιάζοντας το βιβλίο Γιάννης Σμαραγδής: Ο Αρχιτέκτονας της Ψυχής, για την ταινία Καλή σου νύχτα, κυρ Αλέξανδρε, του στοχαστή Μίμη Τσακωνιάτη, αλλά και την ομιλία που έδωσε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με θέμα «ο “διάμεσος” δημιουργός και το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι», ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής ξανάρχεται στην Κέρκυρα για να επισκεφτεί τους πιθανούς χώρους που θα επιθυμούσε να χρησιμοποιηθούν στα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.

Η ταινία αυτή όπως έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης «θα είναι συμφιλιωτική, αισιόδοξη, μια ταινία αγάπης για τον μεγαλύτερο Έλληνα πολιτικό των ύστερων καιρών μας».

Επίσης, στην Ελλάδα, εκτός από την Κέρκυρα, θα γίνουν γυρίσματα στο Ναύπλιο, στην Ύδρα, στη Μάνη και σε άλλους επιλεγμένους χώρους της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Ας σημειωθεί ότι η πόλη του Ναυπλίου τίμησε τον σκηνοθέτη εν αναμονή της ταινίας ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ που ετοιμάζει. Ο ίδιος εξέλαβε ως άριστο οιωνό το γεγονός ότι πριν αρχίσουν τα γυρίσματα της ταινίας, η πόλη του Ναυπλίου βράβευσε τον σκηνοθέτη για την εν λόγω ταινία! Στην τιμητική αυτή εκδήλωση προβλήθηκε και η ταινία του ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, προσφωνώντας τον σκηνοθέτη είπε: «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι χαρά και τιμή να τους υποδεχόμαστε στην πόλη μας το Ναύπλιο, όπως είναι ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, του οποίου η μεγάλη πορεία και η πολύ μεγάλη προσφορά του, χρειάζεται πολύ χρόνο για να αναλυθεί. Επιπλέον, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που θα γίνουν εδώ στην πόλη μας γυρίσματα για την ταινία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.»

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης ως αντιφώνηση, μίλησε μεταξύ άλλων για την ταινία ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και τα γυρίσματα που θα γίνουν στο Ναύπλιο, στην Κέρκυρα, αλλά και στο εξωτερικό.

Είπε, επίσης, «αλίμονο στη χώρα που δεν αγαπάει τους καλύτερούς της, αλίμονο στη χώρα που δεν αγαπάει τα θετικά της πρότυπα όπως είναι ο Μέγιστος Ιωάννης Καποδίστριας».

 

Πηγές: corfutvnews.gr/kerkyrasimera.gr

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…