Θεατρική παράσταση το "Αηδονάκι λάλησε" στο Πολιτιστικό Κέντρο Παναϊτ Ιστράτι στην Κεφαλονιά

Στα ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ την Τρίτη 22 Αυγούστου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παναϊτ Ιστράτι στις 8.30μμ και στο ΠΥΡΓΙ την Πέμπτη 24 Αυγούστου, στον Αρχαιολογικό χώρο Καστρί στις 8.00μ.μ. η ομάδα Χείλια... λένε παραμύθια, παρουσιάζει μια παράσταση αφήγησης με τίτλο, "Αηδονάκι λάλησε".

Όταν το κουρδιστό αηδόνι του αυτοκράτορα χαλάει, ο ίδιος αρρωσταίνει βαριά. «Μόνο οι  παραμυθάδες μπορούν να τον γιατρέψουν!» λέει ένας σοφός και τους καλούν στο παλάτι. Του λένε παραμύθια για δέντρα που μιλούν, για έναν εγωιστή βασιλιά, για ένα δάσος με πολύχρωμα πουλιά. Του λένε τραγούδια. Τι από όλα αυτά θα τον γιατρέψει τελικά;

Αφήγηση Κοκκίνου Βιργινία Μουσική: Εμμανουηλ Παλιάκης.
Είσοδος Ελεύθερη.
Συνδιοργάνωση Π.Ι.Ν., Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Π.Σ. «οι Φαρακλάδες»,Π. Σ. Πυργίου «Ο Αίνος».

 

Πολιτιστικό κέντρο "Παναϊτ Ιστράτι" στα Φαρακλάτα Κεφαλονιάς

Το πολιτιστικό κέντρο "Παναϊτ Ιστράτι", κτίριο του 19ου αιώνα, κατασκευάστηκε αρχικά για διδακτήριο, με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, βάσει σχεδίων των τεχνικών υπηρεσιών. Λειτούργησε ως δημοτικό σχολείο και εγκαταλείφθηκε μετά τις φθορές που υπέστη από σεισμούς και την ανέγερση νέου, μεγαλύτερου σχολείου.

Η Κοινότητα Φαρακλάτων ενδιαφέρθηκε για το κτήριο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για πολιτιστικό κέντρο, το οποίο ονόμασε "Παναϊτ Ιστράτι", τιμής ένεκεν του γνωστού συγγραφέα, που καταγόταν από τον συγκεκριμένο οικισμό.

Ισόγειο κτίσμα με υπόγειο, αποτελείται ουσιαστικά από τρεις χώρους τοποθετημένους εν σειρά, σε επικοινωνία μεταξύ τους. Πρόκειται για κτίσμα μικρών διαστάσεων, τοποθετημένο παράλληλα και σε απόσταση από το δημόσιο δρόμο, με κατεύθυνση από Βορρά πρός Νότο και σε ικανό ύψος από αυτόν. Καταλαμβάνει συνολικά, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του,έκταση 1.311,00 τ.μ. Βρίσκεται στα όρια του οικισμού και είναι στην είσοδο του χωριού από το Αργοστόλι.

Τόσο το κτήριο, το οποίο αναστηλώθηκε, όσο και ο περιβάλλον χώρος, χρησιμοποιούνται σήμερα για τη στέγαση πολιτιστικών εκδηλώσεων και περιοδικών εκθέσεων.

Συντάκτης
Ρεγγίνα Ραζή - Αλεξανδράτου, αρχιτέκτων-μηχανικός
Πηγή: odysseus.culture.gr

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτιστικό Περιοδικό Ποικίλης Ύλης
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

myEptanisa

Τ.Θ. 62043
Τ.Κ. 15201, Χαλάνδρι

Τηλ. & Fax: 2106017441

e-mail: info(at)myeptanisa.gr

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο myeptanisa.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Για Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας με τους όρους χρήσης. Περισσότερες πληροφορίες…